Ce vor autoritățile să construiască pe locul unde au fost executați soții Ceușescu

simeon stalpnicul png
Autoritățile din Târgoviște au planuri mărețe pentru locul unde au fost executați soții Ceaușescu

Locul unde au fost executați soții Ceaușescu va fi transformat în cel mai mare complex comercial din Târgoviște. Autoritățile locale vor să ridice un mall pe fosta Unitate Militară 1378. Proiectul imobiliar a fost deja aprobat, iar lucrările vor începe curând.

Informația a fost publicată într-un reportaj Digi24. Unitatea Militară  fost demult desființată, dar totul a rămas așezat ca acum 28 de ani, același decor comunist stârnește amintirile celui mai controversat Crăciun din istoria modernă a României. În spatele clădirii, zidul unde au fost uciși Ceaușeștii încă mai păstrează și el găurile de la gloanțele trase de plutonul de execuție.

Col. Rez. Ioan Valentin Sandu, fostul comandant al UM 1378, pentru Digi24: „Ei au ieşit printr-o uşă a Comandamentului, au fost escortaţi de cei trei ofiţeri din cadrul plutonului de execuţie. Ceauşescu când a ieşit din clădire, însoţit de Elena Ceauşescu, a început să cânte Internaţionala. După care au fost aduşi la acest zid pe această alee şi împinşi, s-a executat fără altă comandă, fără nimic... Am văzut execuţia de la câţiva metri. Nu este un moment de care-mi amintesc cu plăcere. Moment greu să vezi o crimă... o execuţie.”

Pentru a schimba imaginea acelui loc dezolant încărcat de atâtea amintiri, autoritățile vor să transforme maidanul de 26 de hectare într-o platformă comercială și nu numai: un mall, un stadion, șosea cu patru benzi, locuințe sociale și un nou sediu pentru Registrul Auto Român din zonă.

Consiliul Județean a estimat că mall-ul care se află în proiect, va fi inaugurat până la sfârșitul anului viitor. Șantierul va începe în curând.

 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
Reghe, botez Liam jpg
Anamaria Prodan jpg
ferentz iohannis  jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
simley si marius jpeg
foto1 liviu si sotia in dubai jpeg
foto1 jpeg
Soldati ucrainieni pe frontul din Herson FOTO profimedia 0675801159 jpg
Maria Zaharova FOTO Profimedia
image
image
image
image
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
foto1 jpeg
1231 jpg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg