Ce vor autoritățile să construiască pe locul unde au fost executați soții Ceușescu

Ultima actualizare:

    Autoritățile din Târgoviște au planuri mărețe pentru locul unde au fost executați soții Ceaușescu
Autoritățile din Târgoviște au planuri mărețe pentru locul unde au fost executați soții Ceaușescu

Locul unde au fost executați soții Ceaușescu va fi transformat în cel mai mare complex comercial din Târgoviște. Autoritățile locale vor să ridice un mall pe fosta Unitate Militară 1378. Proiectul imobiliar a fost deja aprobat, iar lucrările vor începe curând.

Informația a fost publicată într-un reportaj Digi24. Unitatea Militară  fost demult desființată, dar totul a rămas așezat ca acum 28 de ani, același decor comunist stârnește amintirile celui mai controversat Crăciun din istoria modernă a României. În spatele clădirii, zidul unde au fost uciși Ceaușeștii încă mai păstrează și el găurile de la gloanțele trase de plutonul de execuție.

Col. Rez. Ioan Valentin Sandu, fostul comandant al UM 1378, pentru Digi24: „Ei au ieşit printr-o uşă a Comandamentului, au fost escortaţi de cei trei ofiţeri din cadrul plutonului de execuţie. Ceauşescu când a ieşit din clădire, însoţit de Elena Ceauşescu, a început să cânte Internaţionala. După care au fost aduşi la acest zid pe această alee şi împinşi, s-a executat fără altă comandă, fără nimic... Am văzut execuţia de la câţiva metri. Nu este un moment de care-mi amintesc cu plăcere. Moment greu să vezi o crimă... o execuţie.”

Pentru a schimba imaginea acelui loc dezolant încărcat de atâtea amintiri, autoritățile vor să transforme maidanul de 26 de hectare într-o platformă comercială și nu numai: un mall, un stadion, șosea cu patru benzi, locuințe sociale și un nou sediu pentru Registrul Auto Român din zonă.

Consiliul Județean a estimat că mall-ul care se află în proiect, va fi inaugurat până la sfârșitul anului viitor. Șantierul va începe în curând.

image
image
image
image
image
image
fructe pexels jpg
abuz jpeg
calendar ortodox 2021 27 februarie sfantul procopie marturisitorul png
metrou bucuresti jpeg
cernobil colaj pexels jpg
foto1 jpg
Botosani copila oi jpg
wizz air pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net