Ce vreme-i asta? Nu mai ştim cum să ne îmbrăcăm!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Vremea a luat-o razna de tot! Dimineaţa sunt 10-12 grade, la prânz nu ştii cum să te mai fereşti de soarele arzător, iar spre seară cerul se înnegreşte instant şi o furtună de Sfârşitul Lumii te face ciuciulete.

Parcă ar fi trei anotimpuri într-o singură zi! De la începutul lunii mai, vremea pare că a luat-o razna complet. Nu trece ziua fără o furtună cu tunete şi fulgere sau, şi mai rău, ninge la sfârşit de mai. Ieri, pe străzile din Bucureşti vedeai fie tinere în rochiţe subţiri sau pantaloni scurţi, încălţate în sandale. Că deh, e 27 mai şi vara bate la uşă!

Seara, 14º C- Actorul Dan Bordeianu s-a echipat corespunzător pentru ploaia care a răvăşit duminică seara Capitala

simeon stalpnicul png

Fie oameni îmbrăcaţi ca de toamnă, cu pulovere groase, înarmaţi cu umbrele sau o pelerină la îndemână. Sunt cei care pleacă dimineaţă spre serviciu. Sunt 10-12 grade. La prânz se fac deja 25 de grade. „Am plecat de acasă când era cald, m-am uitat pe termometru care arăta 25 de grade. M-am îmbrăcat lejer, ca de vară.

Dacă văd că se adună norii, fug spre casă, cât pot de repede. A fost prea cald luna asta şi furtuni foarte puternice. Eu nu îmi aduc aminte ca în luna mai să fie vreme atât de capricioasă. E clar, se schimbă anotimpurile, nu mai e ce ştiam noi", ne-a spus Simona, o graviduţă de 28 de ani, din cartierul bucureştean Tei. Era la plimbare cu altă viitoare mămică, Tincuţa, şi se simţeau bine. Pe stradă, oamenii au început să se grăbească pentru că vântul sufla în rafale şi aduna norii. Nu scăpăm de furtună nici în seara asta?, se întrebau fetele.

Fenomene extreme în toată ţara

A nins la munte, a căzut grindină în nordul şi vestul ţării, au fost viijelii, a suflat vântul. Întreaga ţară a fost răscolită de fenomene extreme. În staţiunea Băile Harghita a căzut lapoviţă, iar pe munte a nins, ieri dimineaţă, spre surprinderea localnicilor care spun că de mult timp nu s-a mai întâmplat acest lucru, la sfârşitul lunii mai. Ieri, la prânz, erau minus 4 grade la Buşteni, minus 1 grad la Covasna şi Bicaz, minus 3 grade în Retezat şi 25 de grade în Capitală.

Gorj- Ninsorile au blocat circulaţia pe Transalpina

simeon stalpnicul png

Timiş- Grădinile de zarzavat au fost distruse de grindină

simeon stalpnicul png

Reşiţa- Furtuna a smuls un copac, care s-a prăbuşit pe un drum naţional

simeon stalpnicul png

Cluj- Gospodăriile din satul Muncel, devastate de grindină

simeon stalpnicul png

În Prahova, acoperişul unui centru de recuperare neuropsihică din Urlaţi a fost smuls de vânt, iar 40 de bolnavi au fost mutaţi. În mai multe judeţe, ieri dimineaţă au fost vijelii. În nordul şi vestul ţării a căzut strat gros de grindină. În Argeş, a fost prăpăd: acoperişul unui bloc a fost luat pe sus de vântul puternic şi a distrus mai multe maşini. Satul Muncel din judeţul Cluj a fost devastat în câteva minute de o furtună puternică. Grindina a distrus toate culturile oamenilor.

În Vrancea, mai multe localităţi au fost afectate de furtună. Ploaia cu gheaţă a măturat mai multe sate şi a distrus culturile agricole, informează Mediafax. În comuna Leleasca, din Olt, o vijelie puternică a smuls, în întregime, acoperişurile şcolii şi al grădiniţei. Bucăţile de tablă s-au împrăştiat pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi.

«Variaţiile de temperatură,periculoase pentru cardiaci»

Medicii atrag atenţia că schimbarea bruscă a vremii, dar şi variaţiile de presiune atmos­ferică i-ar putea afecta serios pe cardiaci, astmatici şi reumatici. Aceştia trebuie să fie foarte precauţi în aceste zile, în care variaţiile de presiune atmosferică sunt mari.

simeon stalpnicul png

„În cazul cardiacilor ar putea apărea durerile în piept, senzaţia de lipsă de aer, creşterea tensiunii arteriale sau palpitaţiile. Dacă aceste simptome persistă, trebuie să se prezinte la medic. Eu le recomand ca, în aceste zile, să evite să iasă din casă şi să urmeze cu sfinţenie tratamentul cronic", ne-a declarat prof. dr. Mircea Cinteză, specialist cardiolog. De suferit ar putea avea şi reumaticii, deoarece durerile se amplifică în zilele ploiase.(Oana Neacşu)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
litoral jpg
Netanyahu jpg
statie metrou hongyancun jpg
4 front carburanti poza mare jpg
parfum pixabay jpg
apa marii jpg
vacanta plaja umbrele barci oameni in apa limpede png
miere jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net