Cea mai căutată facultate din România, inclusiv de studenții străini. Loc de muncă asigurat, salarii mari

Ultima actualizare:

O facultate din România, mai excat din București, a ajuns să fie cea mai căutată de studenții români, dar și cei străini care aleg să facă studiile în țara noastră. Anul acesta concurența a fost foarte mare. Nici nu este de mirare, atâta vreme cât studenții care absolvă aici au locul de muncă asigurat, iar salariile sunt generoase, a transmis  TVR Info.

„Undeva 10 – 15.000 lei pentru un absolvent care tocmai a terminat anul patru. Avem 805 locuri, am făcut o suplimenare la taxă anul acesta, însă din păcate nu putem suplimenta mai mult”,  a transmis Mihnea Alexandru Moisescu, decanul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, Politehnica din Bucureşti, potrivit sursei citate.

Cea mai dorită facultate este una tehnică

studenti facultate pixabay jpeg

Cei mai mulți dintre studenții care au susținut examenul de bacalaureat, au reușit deja să fie admiși la facultatea pe care și-au dorit-o sau la care au găsit loc. la unele facultăți a fost nevoie doare de depunerea dosarului, la altele s-a susținut examen în toată regula.  

Una dintre cele mai dorite specializări din acest an a fost una tehnică, mai exact Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica.

Câți concurenți s-au „bătut” pe un loc

Admiterea nu a fost deloc ușoară, în contextul în care s-au înscris 1270 de candidați pentru 244 de locuri la buget și 325 la taxă. Concurența a fost mai acerbă ca în ani precedenți. Practic, s-au „bătut” 17 studenți pe loc, iar un număr mare de doritori înscriși au rămas fără loc.

Cei care s-au mișcat repede, au reușit să mai prindă locuri la altă specializare tot în cadrul Universității Politehnica București. Alții sîau orientat către facultăți private cu profil similar.

Locuri de muncă asigurate după absolvire

Cei care au fost admiși la Facultatea Automatică și Calculatoare, dar și Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației au susținut și un examen scris pentru a-și câștiga locul.

Cei care aleg această facultate au deja toate detaliile de ce vor face după absolvire. Profilul le asigură rapid locuri de muncă  foarte bine plătite chiar din primul an după absolvire.

Competențele pe zona IT sunt încă foarte bine plătite de angajatori, iar domeniul promite în continuare.

Facultățile unde s-a intrat pe baza unui concurs de dosare

În schimb pentru specializările de mai jos a fost suficient doar un concurs de dosare, iar aici concurența a fost mult mai mică, de doi, trei, maxim 4 candidați. Au fost și facultăți care încă mai așteaptă doritori.

– Inginerie Electrică – Energetică – Inginerie Mecanică și Mecatronică – Inginerie Industrială și Robotică – Ingineria Sistemelor Biotehnice – Transporturi – Inginerie Aerospațială – Știința și Ingineria Materialelor – Inginerie Chimică și Biotehnologii – Inginerie în Limbi Străine – Științe Aplicate – Inginerie Medicală – Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bataie romani spania jpg
image png
dementa jpg
image png
americanca mutata in romania jpg
film wroclaw 1997 jpg
carte pixabay jpg
nicolae ceausescu facebook png
image
actualitate.net
image
actualitate.net