Cea mai înaltă clădire din România, în cifre

image
Sky Tower, gigantul de 137 de metri înălţime

137 de metri înălţime, 37 de etaje, 50.000 mc beton, 17.250 m de geamuri, un subsol cu 16 niveluri. Un şantier pe care au lucrat 2.000 de muncitori. Acestea sunt câteva dintre caracteristicile Sky Tower, cea mai înaltă clădire din România care şi-a dezvăluit ieri secretele.

Un imobil din altă lume, un cilindru imens în care totul este coordonat prin calculator, de la sistemul de climatizare şi până la nivelul de luminozitate. Situat între două dintre cele mai importante artere din nordul Capitalei, Calea Floreasca şi Barbu Văcărescu, primul zgârie-nori din România, Sky Tower şi-a căpătat deja porecla „OZN-ul".

Așa arată interiorul clădirii  care va fi inaugurată oficial peste două luni

image
Așa arată interiorul clădirii care va fi inaugurată oficial peste două luni

Cele 10 lifturi sunt adevărate maşini de Formula 1: se deplasează cu 6 m/s, adică de la parter la ultimul etaj fac 23 de sec.  „Primul chiriaş al imobilului este o mare bancă din Austria care va ocupa etajele 2-7. Până la sfârşitul lunii 2013 se speră la un grad de ocupare a clădirii de peste 50 la sută", a declarat Mihnea Predeţeanu, PR-ul investiţiei.

image
Așa arată interiorul clădirii care va fi inaugurată oficial peste două luni

Dintre superlativele clădirii mai amintim: 12.000 de corpuri de iluminat şi 2.000 km de cabluri electrice care produc lumină cât pentru 100 de blocuri. În structura colosului au fost încorporate 4.453 km de bare de oţel care, puse cap la cap, sunt mai mult decât suficiente pentru a înconjura România. Dacă faţada este gata în totalitate, la interior finisajele sunt efectuate până la etajul 26, în decembrie urmând a fi predată la cheie tot imobilul. Costul ridicării Sky Tower a ajuns deja la 100 de milioane de euro.

simeon stalpnicul png
Așa arată interiorul clădirii care va fi inaugurată oficial peste două luni

Meseria lor este să stea acolo unde vulturii îşi fac cuib. Ciuci, Todor, Milen, Kiril şi Dimităr vin din Bulgaria şi sunt membrii echipei de elită care se ocupă de montarea şi curăţarea geamurilor celei mai înalte clădiri din România. Când vin la lucru, arată de parcă ar escalada cel mai important munte de pe glob. Sunt plini de hamuri, corzi şi carabine. Cu găleata şi pămătuful în mâini, arată ciudat, dar ăsta este jobul lor. „Am urcat pe cele mai înalte clădiri din lume, ceea ce facem aici nu este deosebit. Din Dubai şi până la NewYork nu există clădire importantă a lumii pe care să nu urcăm", a explicat Ciuci, unul dintre curajoşi.

regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
gabriela cristea
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
cub bianca dragusanu png
FotoJet (1) jpg
iulia albu
meghan markle harry regina jpeg
Nord Stream FOTO Shutterstock jpg
militar decedat alba iulia
image
image
image
image
tanc t55 romania foto mapn (1) jpg
meghan markle harry regina jpeg
marcel pavel coronavirus 0 jpeg
meghan markle harry regina jpeg
A1 marcaje webp
pasaj doamna ghica jpg