Cutremur azi în Gorj. Seismul a avut magnitudinea 4,4 și s-a produs la 15 km adâncime

Ultima actualizare:

Un cutremur cu magnitudinea 4,4 grade a avut loc, în urmă cu puțin timp, în Gorj. Potrivit Institutului Național de Fizică a Pământului, seismul s-a produs la ora 11:11:41, la o adâncime de 15 km și a fost precedat de alte două cutremure mai mici. 

Cutremur de 4,3 pe Richter în Oltenia Foto: Pixabay.com
Cutremur de 4,3 pe Richter în Oltenia Foto: Pixabay.com

Potrivit INFP, cutremurul s-a produs la ora 11:11, în apropierea orașelor: 104km NV de Craiova, 107km SV de Sibiu, 139km V de Pitesti, 165km SE de Timisoara, 184km SE de Arad, 184km S de Cluj-Napoca, 201km V de Brasov, 214km E de Belgrade, 218km E de Zemun, 224km NE de Nis.

Tot vineri au mai avut loc alte două cutremure în Gorj, cu magnitudini mai mici, 2,9 și 2,4 pe Richter.

România, lovită de cutremure

Ne amintim că România a mai fost lovită luni și marți de cutremure, în ambele cazuri seismele având magnitudinea de peste 5,0 grade pe scara Richter. Cutremurele din Oltenia i-au surprins, însă și pe specialiști, având în vedere că un seims cu magnitutdinea de peste 5 nu s-a mai produs în zonă din 1943.

Amintim că Oltenia a continuat să se clatine și joi. După ora 3 dimineața, oamenii au fost treziţi de un cutremur de 4,2 pe Richter, produs la o adâncime de 11 kilometri. 

Evenimentele au venit după cutremurul mortal din Turcia și Siria de săptămâna trecută, unde și-au pierdut viața peste 41.000 de persoane. 

Ce spun specialiștii

În ciuda ultimelor două cutremure din Oltenia, specialiștii de la Institutul pentru Fizica Pământului spun că acestea nu au legătură cu seismul devastator din Turcia.  

Specialiștii consideră că distanța este prea mare, iar în plus epicentrele cutremurelor se află pe plăci tectonice diferite.

Placa anatoliană este cea care s-a mișcat violent săptămâna trecută și a generat dezastrul din Turcia. Aceasta s-a ciocnit de placa arabă în sud, ceea ce a generat o mișcare către vest, fără a intra în contact cu placa tectonică europeană.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net