Ceasuri rare și picturi celebre scoase la licitație la București. Ce piese sunt cele mai valoroase

Ultima actualizare:

În prag de sărbători ai ocazia să iei parte la ultimele licitații ale anului. Marți de la ora 19.00 a început ”Licitația de iarnă”, cel mai așteptat eveniment al pieței românești de artă. Miercuri de la aceeași oră, poți licitata pentru un ceas rar de colecție, care reprezintă  o investiție sigură cu garanția creșterii valorii pe termen lung. 

Opera lui Nicolae Grigorescu, ”Fata cu oglindă” este vedeta licitației de pictură. Foto: artmark.ro
Opera lui Nicolae Grigorescu, ”Fata cu oglindă” este vedeta licitației de pictură. Foto: artmark.ro

Licitația de pictură 

Cel mai așteptat eveniment al sfârșitului an de an pe piața de artă din România are loc marți, 21 decembrie la ora 19.00. Aproape 200 de opere de artă care poartă semnăturile marilor maeștri români sunt scoase la licitație la cea mai mare casă de profil din țară.  

Între cei ale căror opere sunt licitate se află Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Nicolae Vermont, Theodor Pallady, Gheorghe Petrașcu, Ștefan Dimitrescu, Samuel Mutzner, Ștefan Popescu, Camil Ressu, Nicolae Dărăscu, Ion Țuculescu, Alexandru Ciucurencu.  

Cea mai scumpă piesă care va fi licitată este ”Fata cu oglindă” a lui Nicolae Grigorescu, al cărei preț de pornire în licitație va fi de 50.000 de euro. Este vorba de un ”ulei pe pânză” cu dimenisiunile de 22.5 x 37.5 cm semnat stânga jos, cu roșu, "Grigorescu". Cei care vor să liciteze o pot face pe platforma Artmark live a casei de licitații cu același nume.

Ceasul Roger Dubuis din aur roz este cotat în cataloage la 15.000 de euro. Foto: artmark.ro
Ceasul Roger Dubuis din aur roz este cotat în cataloage la 15.000 de euro. Foto: artmark.ro

Licitația de ceasuri rare 

Miercuri, la ora 19.00 are loc ultima licitație a anului. Special pentru colecționarii de ceasuri rare, 125 de piese produse de cele mai mari firme în domeniu: Rolex, Patek Philippe, Audemars Piguet, Vacheron Constantin, Ulysse Nardin, Breitling, Breguet. Este vorba de obiecte pe care orice cunoscător s-ar mândri să le aibă la mână. Cei care vor să liciteze o pot face pe platforma Artmark live a casei de licitații cu același nume.

Cea mai scumpă piesă este un ceas Roger Dubuis Hong Kong Special Edition, din aur roz, de mână, bărbătesc, ediție limitată 6/10, care va fi licitat de la 22.000 de euro și este cotat în cataloagele de specialitate la 105.000 de euro. A doua piesă ca valoare este un ceas  Rolex Ceas Rolex Day-Date, de mână, unisex care este licitat de la 35.000 de euro și este cotat în cataloage la 72.000 de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net