Ceasurile publice merg tot după ora de vară
Şi ora de iarnă ne-a luat prin surprindere! Duminică, în mai tot oraşul, ceasurile stradale erau cu o oră înainte. Oamenii au fost bulversaţi şi au dat vina pe autorităţi, care nu s-au sinchisit să-şi trimită pe teren subordonaţii ca să potrivească orologiile.
Mulţi bucureşteni se întrebau dacă nu cumva ceasul lor a luat-o razna.
"Eu ştiu că de duminică noapte am intrat la ora de iarnă. Dormim mai mult, pentru că am modificat ora azi-noapte. Nu înţeleg de ce orologiile astea, puse la toate colţurile de stradă, indică altceva?", se întreba, încurcat, Valentin Popovici, un bucureştean care aştepta autobuzul în staţie, la Casa Presei.
Aceeaşi situaţie am întâlnit-o şi la Pasajul Lujerului, la Crângaşi, la Moghioroş şi chiar la Universitate. În toate aceste zone ale oraşului, ceasurile au fost uitate la ora de vară.
Piaţa Moghioroş. Ceasul din intersecţie arăta ora 16.08, cu o oră mai mult decât în realitate
Singurele care funcţionau ca un adevărat ceas elveţian erau cele din aur, amplasate de ALPAB în 2010. Ele şi-au modificat singure ora.
Universitate. Ceasul din faţa Hotelului Intercontinental era în urmă cu şase ore şi jumătate. Arăta 09.20, iar ora corectă era 15.50
România a trecut în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora oficială de iarnă, ora Europei Orientale, când ceasurile s-au dat înapoi, ora 04.00 devenind ora 03.00.