Cei doi timişoreni care au murit în Muntenegru mergeau doar cu maşina în excursii

Ultima actualizare:
Localnicii au coborât în râpă să ajute victimele
Localnicii au coborât în râpă să ajute victimele

Obişnuiau să meargă în excursii de când se pensionaseră, dar numai cu maşina personală. Sâmbătă, pentru prima dată s-au urcat într-un autocar, alături de alţi turişti. A fost ultima lor “excursie”.

Mircea şi Doina Ardelean, doi pensionari în vârstă de 68 de ani, au murit între fiarele autocarului căzut în prăpastia din Macedonia. Conform vecinilor, până acum cei doi mergeau în concedii cu maşina personală, scrie adevarul.ro.

Ambii au avut cariere de succes ca ingineri constructori, Mircea Ardelean fiind şi angajat la Facultatea de Construcţii din cadrul Universităţii Politehnice din Timişoara.

Ei locuiau într-o zonă liniştită din oraş, la etajul patru al unui bloc populat în mare parte de pensionari. “O familie de ingineri, foarte cumsecade. Pot spune asta, pentru că i-am cunoscut bine, locuim în blocul ăsta de vreo 40 de ani, de când s-a construit”, a spus Sorin, unul dintre vecinii soţilor Ardelean.

Una dintre bucuriile celor doi, după ieşirea la pensie, erau excursiile. “I-am văzut ultima oară joi, se pregăteau pentru concediu, erau bucuroşi că pleacă. Este o tragedie, ce poţi să mai spui?”, a mai declarat vecinul.

Doina şi Mircea Ardelean au doi băieţi, cel mai mic stabilit la Timişoara, căsătorit, iar cel mai mare plecat la Bucureşti. Aceştia aşteaptă acum îndeplinirea formalităţilor legale pentru a-şi aduce părinţii înapoi acasă.

Maşina roşie cu care soţii Ardelean şi-au făcut multe dintre concedii a rămas parcată în faţa blocului de pe strada Aurel Popovici, din Timişoara, cu parasolarul protejându-i bordul de soarele verii.


    Localnicii au coborât în râpă să ajute victimele
Localnicii au coborât în râpă să ajute victimele

Duminică după-amiază, în jurul orei 18.00, un autocar în care se aflau 47 de români s-a prăbuşit în gol de la 40 de metri, în apropiere de capitala Muntenegrului, Podgorica. În urma impactului, 18 persoane şi-au pierdut viaţa pe loc, iar celelalte 29 au fost rănite. În cursul zilei de marţi, trupurile decadţilor au fost repatriate, iar răniţii au fost aduşi în ţară şi internaţi în patru spitale din Bucureşti. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Copil pregatit de scoala (Freepik com) jpg
image
image
image
image
image
image
enescu jpg
image png
eyes 1850812 1280 jpg
pensii png
shutterstock 2232363859 jpg
copil telefon jpg
bani pensii pilonul 2 jpeg
hotel belona in 1934 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net