Cei mai mulți străini din Spania bolnavi de Covid sunt români

Ultima actualizare:

    În ultimele săptămâni 196 de români din Spania au fost descoperiți bolnavi de CovidFoto: captură dw.com
În ultimele săptămâni 196 de români din Spania au fost descoperiți bolnavi de CovidFoto: captură dw.com

Vestea că România are rate record în UE de îmbolnăvire și decese produse de pandemia ucigașă a speriat Spania. În prezent, diaspora cu cele mai multe cazuri pozitive de Covid în Spania este cea română, cu 196 de cazuri detectate în ultimele patru săptămâni.

Spania încearcă să-și revină după avalanșa de cazuri Covid de anul trecut și se confrunctă cu foarte multe cazuri importate, aduse de străini, iar pe primul loc sunt români, relatează diariovasco.com preluat de stiridiaspora.ro Oficial, pe teritoriul acestei țări trăiesc 1.079.726 de români, minoritatea cu cea mai mare prezență stabilă în Peninsula Iberică.

Spaniolii, speriați că românii îi îmbolnăvesc de Covid 

Cele mai recente statistici ale Ministerului Sănătății au aprins lumina roșie în rândul specialiștilor Centrului pentru Coordonarea Alertelor și Urgențelor Sanitare (CCAES). Săptămâna trecută, Spania a raportat 229 de cazuri noi importate, ce au fost diagnosticate în ultimele 7 zile. Numărul de infecții venite din exterior abia a fost redus în ciuda faptului că pe 27 iulie a atins plafonul celui de-al cincilea val cu 701 de cazuri la 100.000 de locuitori la fiecare 14 zile, o incidență cumulată de 17 ori mai mare decât cea actuală, care este în jur de 40 de cazuri.”Originea actuală a infecțiilor este tocmai din țările cu un nivel foarte ridicat de incidență cu care Spania nu numai că are legături foarte puternice, dar găzduiește și colonii uriașe de rezidenți”, au anunțat specialiștii spanioli conform sursei citate. În prezent, naționalitatea cu cel mai mare import de coronavirus pozitiv în Spania este din România, cu 196 de pozitivi detectați în ultimele patru săptămâni. Cu peste 1.079.726 de locuitori, românii sunt naționalitatea cu cea mai mare prezență stabilă din Spania. Însă problema este că România, cu peste 16.000 de cazuri zilnice, este țara din UE și din întregul Occident cu cea mai mare incidență cumulată, cu aproximativ 850 de cazuri la 100.000 de locuitori, de peste 20 de ori mai mare decât în Spania. 

Citiți și

Zeci de români prinși cu teste Covid false, în două autocare la granița dintre Spania și Franța

ULTIMA ORĂ! Românii care vin din Spania nu mai stau în carantină. Țara a fost scoasă din "zona galbenă”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net