Cei mai puternici interlopi din Moldova, condamnați la 153 de ani de închisoare

11 martie 2016
article img
Clanul Corduneanu a trecut de la infracțiuni cu violență la fraude bancare și trafic de persoane

Clanul Cordunenilor, cea mai puternică grupare interlopă din Moldova se va caza pentru multă vreme în spatele gratiilor. Bogdan Constantin liderul clanului Cordunenilor, şi 24 de membri ai grupării de crimă organizată au fost condamnaţi, joi, la pedepse cu executare cuprinse între şase şi 10 ani de închisoare de Tribunalul Maramureş. Alte două două persoane au fost achitate, relatează Digi24.ro.

Liderul clanului Corduneanu, Bogdan Constantin, fost Costel Corduneanu, a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare pentru fapte de trafic de persoane şi minori, lipsire de libertate şi spălare de bani, şantaj şi instigare la accesarea fără drept a unor sisteme informatice, instigare la interceptarea fără drept a unei transmisii informatice nepublice şi instigarea la transferarea neaturoizata a unor date informatice.

Câte 8 ani de închisoare au primit şi Marian Simion, Viorel Potorac şi Vasile Ursariu.

Alături de aceştia au fost condamnaţi pentru unele dintre aceleaşi fapte sau fapte similare, la câte 10 ani de închisoare, Vasile Călin, Marian Vasiliu, Gabriel Maleş, Iulian Dănuţ Ilincariu, Carmen Mihalcea, Radu Adrian Prundeanu şi Ioan Ciubotariu.

Judecători au mai stabilit pedepse de 5 ani de închisoare pentru Petronela Tiugă, Iulian Cătălin Bogdan, Ciprian Tănasă-Panagachi, Mihail Sorin Rîznic, Constantin Darie şi Valeriu Florin Andrei.

Au mai fost condamnaţi la câte 4 ani de închisoare cu executare Mihai Silviu Corduneanu, Daniel Tîrşu, Lelena Călin şi Ciprian Toma şi la câte 3 ani de închisoare cu executare Adrian Corduneanu, Bogdan Tofan şi Silviu Iulian Gîtlan.