Cei șapte violatori din Vaslui și-au aflat sentința! Ce s-a hotărât


    Cei șapte agresori vor rămâne în arestpentru cel puțin 30 de zileFoto: adevarul.ro
Cei șapte agresori vor rămâne în arestpentru cel puțin 30 de zileFoto: adevarul.ro

Luni (14 septembrie), cei șapte violatori din Vaslui au fost transportați la Curtea de Apel Iași, unde s-a judecat prelungirea măsurii arestului preventiv, dispusă de către Tribunalul Vaslui acum o lună. La sfârșitul procesului, inculpații au aflat ce se va întâmpla cu ei.

După ce li s-au promis ani buni de pușcărie, susținătorii victimei au fost nemulțumiți pentru sentințele primite de cei șapte violatori din Vaslui. Luni a avut loc un nou proces, în care s-a luat o altă decizie în privința lor, cea legată de arestul preventiv.

Cei șapte violatori nu au primit vești prea bune, pentru că Magistrații Curții de Apel Iași au decis menținerea stării de arest. Astfel, inculpații vor rămâne după gratii în următoarele 30 de zile, cel puțin. Decizia a venit în urma atitudinii nepotrivite pe care tinerii au avut-o în fața instanței și în privința faptelor săvârșite, potrivit Adevărul.

„Instanţa constată că după momentul plasării sub măsura preventivă a controlului judiciar, măsură restrictivă de libertate dar nu privativă de libertate, sub impactul atitudinii inculpaţilor, a familiilor şi susţinătorilor localnici ai acestora, a fost resimţit la nivelul comunităţii locale şi naţionale un puternic sentiment de indignare cu privire la faptul că persoane acuzate de fapte grave sunt judecate sub o măsură mai puţin restrictivă”, se arată în motivarea instanței, citată de Adevărul.

Au făcut accident în drum spre Tribunal

Ghinioanele s-au ținut lanț de violatori, pentru că înainte de a fi anunțați că vor petrece următoarea lună în închisoare, duba care îi transporta spre Tribunal a avut un accident. În cartierul Păcurari, din Iași, autovehiculul a fost lovit un autoturism marca Volkswagen, însă, din fericire, nu au existat victime. Violatorii au fost transferați din mașina accidentatăîntr-o altă autoutilitară, pentru a fi transportați în siguranță la Curtea de Apel Iași.

Câți ani de închisoare au primit

După mai multe procese de judecată, decizia inițială a Instanței a stabilit ani grei de închisoare pentru cei șapte agresori. Astfel, Ovidiu Silviu Burada a primit pedeapsa cea mai lungă, de șapte ani după gratii pentru viol în formă agravantă și patru ani pentru lipsire de libertate. În final, acesta ar urma să primească sentința cea mai lungă, cea de șapte ani, cu un spor de un an.

Paul Andrei Burlacu, Silviu Avădanei și Petrică Ionuț Bolboceanu, alți trei inculpați, au primit pedepse de șase ani de închisoare pentru acuzația de viol în formă agravantă, dar și trei ani pentru lipsire de libertate. Cei trei ar urma să săvârșească pedeapsa de șase ani, cu un spor de un an.

Ionuț Boicu, Alin Rotaru și Ioan Surleac au încheiat acorduri de mărturisire a faptelor. Din acest motiv, ei au primit numai cinci ani de închisoare pentru viol în formă agravantă și doi ani pentru lipsire de libertate. Așadar, cei trei vor săvârși cinci ani după gratii, cu un spor de opt luni. Victima urmează să primească despăgubiri morale în valoare de 50.000 de lei din partea inculpaților.

Pentru că sentințele au fost contestate atât de avocata victimei, cât și de procurori, la data de 6 octombrie va avea loc un nou proces, când se va lua o nouă hotărâre în legătură cu durata acestora.

FotoJet (3) jpg
cub horoscop iertare png
Oana Roman si Isa jpg
FotoJet (2) jpg
Bryan Johnson jpg
Shakira jpg
Terminator jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
femeie frig casa jpeg
Terminator jpg
Bryan Johnson jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Ivona Nenu jpg