Cel mai bun pilaf de post. Reţeta lui Radu Anton Roman

Ultima actualizare:

    Reţeta deliciosului pilaf de post, care se găteşte rapid din câteva ingredienteFoto: adevarul.ro
Reţeta deliciosului pilaf de post, care se găteşte rapid din câteva ingredienteFoto: adevarul.ro

În postul Paştelui, gospodinele obişnuiesc să prepare mâncăruri cu fasole, cartofi, alte legume. Uite o idée excelentă: pilaf de post cu ciuperci. Reţeta a fost decoperită de Radu Anton Roman, regretatul gastronom.

Reţeta deliciosului pilaf de post, care se găteşte rapid din câteva ingrediente, o regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia), scrie adevarul.ro.

Cel mai bun pilaf de post, cu ciuperci

Pentru un pilaf perfect este bine să ştiţi cât se ţine orezul pe foc, de ce se amestecă mereu în craniţă şi cu câtă apă se stinge.

Ingrediente

  • 1 ceaşcă orez
  • 1 pahar untdelemn
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 ceapă sare, piper, cât vreţi
  • 500 g ciuperci de care o fi (bune chiar şi cele uscate).

Mod de preparare

  • Ceapa se toacă şi se prăjeşte în ulei, într-o cratiţă mărişoară.
  • Când s-a aurit, se adaugă orezul bine grijit şi scurs, să se călească niţel, să prindă gust bun.
  • Îl rumeniţi uşor, mestecând mereu, altfel se lipeşte.
  • Ciupercile bine spălate se toacă şi se pun peste orez, cu sare şi piper, amestecând mereu.
  • După 5 minute de prăjit, se stinge pilaful cu 2-3 ceşti de apă, se amestecă şi se acoperă.
  • Se pune în cuptor la foc mic, 30-40 de minute, până se rumeneşte la suprafaţă, fără a mesteca în el ca să nu se spargă bobul.
  • Se toacă pătrunjel şi se presară peste pilaf.

Cine a fost Radu Anton Roman

Gazetarul, pasionat de bucătărie În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic. În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Citeşte şi:

Dezlegarea la peşte. Cum se fac plachia de crap ţărănească la cuptor şi pasta de peşte

Secretul celei mai pufoase salate de icre proaspete. Cum se prepară fără să se taie

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Planete, Pixabay (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
Metoda japoneza de slabit  Iti ia doar 10 minute pe zi  Sursa foto  shutterstock 1807805059 jpg
George Simion și paraclisul   în fundal   al nunții sale de la Măciuca Vâlcea Foto captură video jpg
Satul Criscior si centrul minier Barza Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Parcul arheologic Pompeii (foto: Pixabay)
5465654 jpg
most haunted hotel interior jpg
Bancnote lei bani FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net