Cel mai mare hotel din România, închis definitiv pentru turiști! Decizia lui Robert Negoiță

Ultima actualizare:

Pandemia îl obligă pe Robert Negoiță să-și regândească una dintre afacerile sale cele mai importante. Hotelul deschis în sudul Bucureștiului, care era anunțat drept cel mai mare hotel din România la inaugurarea din 2007, va fi închis definitiv pentru turiști, după ce ”gradul de ocupare şi veniturile s-au prăbuşit”.

Rin Grand Hotel va fi închis definitiv pentru turiști
Rin Grand Hotel va fi închis definitiv pentru turiști

Rin Grand Hotel va fi convertit integral în apartamente

Nu este prima oară când Robert Negoiță se vede nevoit să recunoască eșecul afacerii sale din domeniul hotelier. Rin Grand Hotel, deschis în 2007, chiar înainte de Summitul NATO de la București, a fost convertit parțial în aprtamente în anul 2012.

Pandemia de coronavirus le-a dat însă lovitura de grație fraților Robert și Ionuț Negoiță, proprietarii hotelului.

„Pandemia ne-a afectat foarte mult, gradul de ocupare şi veniturile s-au prăbuşit dramatic la Rin Grand Hotel, veniturile au scăzut cu 80%, am adus chiar bani de acasă. L-am închis şi transformăm ultimele camere ce funcţionau în regim hotelier în apartamente. Până în vara anului viitor vom finaliza această conversie“, a spus pentru ZF Ionuţ Negoiţă, proprietarul hotelului, fratele lui Robert Negoiţă, primarul sectorului 3.

Dintre cele aproape 1.500 de camere câte avea hotelul la inaugurarea din 2007, numai 480 mai funcționau în regim hotelier.

Ionuț Negoiță, fostul acționar majorital al echipei de fotbal Dinamo București, dar și unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de proiecte rezidențiale din Capitală, a dezvăluit că va renunța, deocamdată, la proiectele sale din zona turismului. "În turism aşteptăm vremuri mai bune. Vom continua investiţiile pe rezidenţial", a declarat Ionuț Negoiță pentru sursa citată.

Summitul NATO, momentul de glorie pentru hotelul fraților Negoiță

În 2007, Ionuț și Robert Negoiță anunțau cu mare pompă deschiderea celui care urma să fie cel mai mare hotel din România, poziționat în sudul Bucureștiului. Lansarea hotelului a avut loc chiar înainte de summitul NATO la Bucureşti, acela fiind, de altfel, şi singurul moment când hotelul a înregistrat un grad de ocupare de aproape 90%.

În 2012, doar o treime din capacitatea totală de cazare mai funcționa în regim hotelier, restul spațiilor fiind deja transformate în apartamente care au fost scoase la vânzare.

În două dintre aceste apartamente se mutaseră chiar proprietarii hotelului, pentru a fi mai aproape de miezul evenimentelor. "În urmă cu câteva luni am decis să mă mut într-un apartament de la etajul 15 din hotel pentru a câştiga timp. Din Pipera făceam în jur de o oră până la hotel, aşa că am decis să folosesc acest timp pentru a mă ocupa de business. Acum ajung oriunde în hotel în 30 de secunde cu liftul", declara la vremea respectivă Ionuţ Negoiţă, cel care a rămas să se ocupe de administrarea hotelului după ce fratele său, Robert Negoiţă a intrat în politică.

Investiţia inițială în afacere a fost de 60 de milioane de euro. A urmat însă criza din 2008-2010, iar frații Negoiță și-au dat seama că le-ar fi fost imposibil să-și recupereze banii în condiţiile în care gradul de ocupare a hotelului nu depăşea 48%, pe fondul scăderii cererii pentru cazare.

Pentru Rin Grand Hotel, pandemia de coronavirus a reprezentat lovitura de grație, iar la începutul anului 2022, frații Negoiță anunță că renunță de tot la spațiile de cazare în regim hotelier și le convertește în apartamente.

image
image
image
image
image
image
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net