Cel mai șmecher escroc: a făcut 450 de lei în 56 de secunde!

Costel Dudău, cel mai șmecher escroc, a reuşit să uimească judecătorii din Sinaia cu talentul său special. Deși are dosare penale pentru înşelăciune în mai multe oraşe, omul reuşeşte să scape fără închisoare, relatează adevarul.ro. Cum procedează?  

thumbnail jpg
Victimele escrocului erau vânzătoarele din magazinele de cartier. Foto: arhiva adevarul.ro

Escrocul a reușit să înşele vânzători din Motru, Popeşti Leordeni, Târgu Jiu, Urziceni, Aleşd, Buşteni, dar a scăpat de fiecare dată. Deşi poliţiştii îl reţineau pentru 24 de ore, instanţele de drepturi şi libertăţi îl plasau în control judiciar și el își vedea de „treabă” în continuare.

Una dintre victimele escrocului a fost şi o vânzătoare din complexul Coştila din Buşteni. Femeia a realizat că a ieşit în pagubă cu 450 de lei, după o manevră asemănătoare. Pentru că a fost vina ei, vânzătoarea a trebuit să acopere lipsa de gestiune cu bani din portofel, apoi a anunţat poliţia.

Cum acționa escrocul

Omul intră şi cere vânzătorului să-i schimbe o bancnotă de 500 de lei în bancnote cu o cupură cât mai mică, de 5, 10 sau 50 de lei. Când vânzătorul îi întinde teancul de bani, şmenarul se răzgândeşte brusc şi cere să i se schimbe banii cu alt tip de bancnote, de valoare mai mare sau mai mică, de la caz la caz.

În toată această agitaţie de moment, şmenarul, iute de mână, sustrage o parte din bancnotele şi le introduce discret în buzunar, apoi îi cere înapoi vânzătorului bancnota de 500 de lei spunând că s-a răzgândit şi nu mai vrea să schimbe banii. 

 Dudău a fost identificat şi prins după ce poliţiştii au analizat imaginile de pe camerele de supraveghere. Atunci au văzut poliţiştii cât de repede se mişcă individul. Practic între 19:18:56 şi 19:19:52 bărbatul a reuşit să-şi termine treaba.

Dacă nu este ”salvat” de instanţă, bărbatul are şi un plan B. Apelează la mediere şi se împacă cu victimele sale, oferindu-le inclusiv daune morale pe lângă plata pagubei. Aşa s-a întâmplat şi cu vânzătoarea din Buşteni. Femeia s-a împăcat cu escrocul, după ce acesta a acceptat să-i dea înapoi suma de 450 de lei, dar şi 5.000 de lei, reprezentând prejudiciu moral.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

corneliu vadim tudor lm 0008 0 jpeg
299515611 1814428082226287 3139650293635733392 n (1) jpg
foto front 1 pisica instagram jpg
image 287 jpeg
florin salam jpeg
maria constantin iubit 3 png
femeie sanatate jpg
Arlyne Frankel (sursa foto Facebook)
image
image
image
image
Delta 1 jpg
dinca jpg
foto1 istanbul GettyImages 1414284786 jpg
foto front 1 pisica instagram jpg
femeie sanatate jpg
Arlyne Frankel (sursa foto Facebook)