Cel mai tare serial din 2023 e pe HBO, nu pe Netflix. E în top 15 în istoria IMDB

Ultima actualizare:

A fost un joc video care a creat dependență, acum este un serial în care fiecare episod este urmărit cu sufletul la gură și bate toate recordurile. „The Last of Us” este serialul fenomen al lui 2023, deja în topul celor mai urmărite pelicule contabilizate de Baza de date a filmelor de pe internet (IMDB). Aceasta este cea mai mare și cea mai cuprinzătoare bază de date de acest gen de pe internet 

Actorii din rolurile principale din „The Last of Us”, Ellie și Joel
Ellie și Joel sunt protagoniștii din serialul fenomen „The Last of Us”. Foto: hbo.com

„The Last of Us” este plasat în SUA, într-un viitor post-apocaliptic, post-pandemic și prezintă relația dintre Joel, un contrabandist și Ellie, o adolescentă care ar putea deține cheia încheierii pandemiei. Joel, un supraviețuitor dur trebuie să o scoată pe tânăra de 14 ani din zona de carantină.  

Ce trebuie să știți despre „The Last of Us” 

”Ceea ce începe ca o acțiune minoră devine o călătorie brutală și emoționantă printr-o Americă distrusă în care personajele principale depind unul de celălalt pentru supraviețuire”, scriu cei de la cinemagia.ro. Primul episod din The Last of Us a avut premiera pe 16 ianuarie pe HBO Max. 

Anul în care începe acțiunea este 2013. O ciupercă mutantă transformă oamenii infectați cu ea în niște creaturi canibale. Două decenii mai târziu, supraviețuitorii acestei apocalipse trăiesc în niște zone foarte bine păzite și-ncearcă să-și ducă traiul cum pot. 

Este o poveste din multe filme dar aici este „altceva”. Supraviețuitorii duc două lupte: una împotriva creaturilor canibale și alta, ca de obicei între „cei buni și cei răi”. Joel și Ellie sunt protagoniștii pe care-i urmărim într-o călătorie prin America post-apocaliptică.  

Joel e un bărbat traumatizat care încearcă să-și găsească un rost, puștoaica Ellie pare a fi cheia pentru antidotul care ar salva omenirea. Deși la început se privesc cu suspiciune, între cei doi se creează o legătură puternică pe măsură ce trec prin tot felul de evenimente. 

Joel e un bărbat cinic, care și-a pierdut fiica și moralitatea în urma infecției. Ellie este o adolescentă orfană care s-a născut și a crescut în timpul apocalipsei. Pe alocuri naivă și capabilă încă de a simți mai mult decât repulsie, fata îi amintește lui Joel ce înseamnă să ții la cineva. 

El devine protectorul ei încă din momentul în care o cunoaște și află că ar putea fi cheia pentru găsirea unui leac. Moartea ei ar putea salva omenirea, dar, într-o lume în care terapia e un concept îndepărtat, Joel se lasă condus de sentimente reprimate de două decenii și de stresul post-traumatic netratat. 

Cine sunt actorii din rolurile principale 

În rolurile principale îi găsești pe Bella Ramsey, ca Ellie, și Pedro Pascal, ca Joel scriu jurnaliștii de la vice.com. Ramsey a jucat-o, printre altele, pe Lyanna Mormont în „Game Of Thrones” și a primit critici negative din partea fanilor pentru că nu ar semăna cu Ellie, nici la voce, nici la înfățișare. Totuși, a fost distribuită în rol pe baza – n-ai să ghicești – talentului pe care l-a demonstrat la audiție. Altfel, performanța ei a fost foarte apreciată de critici. 

Pedro Pascal, actorul din „The Mandalorian” a avut la început de facut față acelorași idei preconcepute dar, după cum arată cifrele reușit să facă față cu brio.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net