Cele 4 feţe ale Bulevardului Uranus


    În execuţie. În Piaţa  Virgiliu sunt în curs  de finalizare lucrările  de înlocuire a reţelelor  edilitare şi a liniilor  de tramvai
În execuţie. În Piaţa Virgiliu sunt în curs de finalizare lucrările de înlocuire a reţelelor edilitare şi a liniilor de tramvai

Trei ani de proiectare, doi ani de lucrări, procese şi 80 de proprietăţi expropriate pentru 11 km de şosea. Acestea sunt recordurile negative ale celui mai disputat şantier din oraş, care e finalizat doar în proporţie de 15%. Bulevardul Uranus se află în patru stadii de execuţie.

Pe Bulevardul Uranus, parte a diametralei nord-sud Buzeşti-Berzei-Uranus, ar trebui să circulăm de anul viitor fără probleme.

În ciuda eforturilor Municipalităţii, care n-a mai aşteptat eliberarea unor avize necesare realizări proiectului, şantierul înregistrează întârzieri însemnate.

Lucrări terminate. Şoferii pot circula acum pe tronsonul Piaţa Victoriei-str. Occidentului

simeon stalpnicul png

Pe anumite tronsoane ale acestei artere lucrările sunt blocate (str. Mircea Vulcănescu-Calea Griviţei), ori nu sunt nici măcar începute (str. Vasile Pârvan-Calea Rahovei).

Lucrări blocate. Hala Matache a ţinut şantierul pe loc mai bine de 18 luni

simeon stalpnicul png

Din cei 11 km ai arterei, care va fi o alternativă de trafic la Bd. Magheru şi Calea Victoriei, sunt finalizaţi doar 1,5 km (de la Piaţa Victoriei la str. Occidentului, de la str. Ştirbei Vodă la str. Vasile Pârvan).

Lucrări neîncepute. Bulevardul va trece pe sub curtea Palatului Parlamentului, zonă în care va fi realizat un tunel de circa 600 m

simeon stalpnicul png

În prezent se lucrează pe sectorul str. Virgiliu-str. M. Vulcănescu, iar Municipalitatea promite că această bucată şi sectorul str. Occidentului-Calea Griviţei vor fi date în folosinţă până la sfârşitul anului.

Hala Matache va fi mutată 37 m

Monumentul istoric Hala Matache, care se află pe tronsonul str. M. Vulcănescu-Calea Griviţei, urmează să fie demolat şi reconstruit la 37 de metri distanţă de actualul amplasament.

Decizia a fost luată joi de o comisie a Ministerului Dezvoltării. Pentru demolare, Municipalitatea mai are nevoie de un aviz de la Ministerul Culturii.

Zina Fătulescu (70 ani), manager frizerie:

"Firmele au falimentat din cauza acestui şantier.

Ce ne trebuie ruinele astea?"

FotoJet (3) jpg
Oana Roman si Isa jpg
FotoJet (2) jpg
cub maurice munteanu razvan ciobanu png
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia
image
image
image
image
image
image
Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
femeie frig casa jpeg
Terminator jpg
Bryan Johnson jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock