Cele mai faimoase căderi de apă din lume atrag milioane de turiști. România a rămas fără Cascada Bigăr

Ultima actualizare:

    Cascada  Angel - Înălțime  979 metri
Cascada Angel - Înălțime 979 metri

În topul celor mai vizitate destinaţii turistice de la nivel mondial se află cascadele. Conform specialiştilor în turism, care ţin cont de numărul de turişti, de aprecierile acestora şi de frumuseţea în sine a cascadelor, în topul celor mai frumoase din lume sunt: Cascada Angel, din Venezuela; Cascada Victoria, din Zambia, Cascada Niagara, din SUA, Cascada Yosemite, din SUA, şi Cascada Iguazu, din Argentina. Pe locul 15 în acest top mondial se afla Cascada Bigăr, din România.

Cascada Angel, Venezuela

Cascada Angel are cea mai înaltă cădere de apă din lume (979 de metri) şi a fost numită după Jimmy Angel, din SUA. Minunăţia se află în Auyan-tepui, Parcul Naţional Canaima, Statul Bolivar, Venezuela. Cascada e de 15 ori mai înaltă decât celebra Nicaragua, din SUA. Priveliştea de aici este cotată la peste 5 stele de amatorii de fotografii turistice.

Cascada Victoria, Zambia


    Cascada  Victoria - Înălțime  108 metri
Cascada Victoria - Înălțime 108 metri

Cascada Victoria e considerată una dintre cele şapte minuni naturale ale lumii. Este cea mai mare de pe planetă, ţinând cont de înălţimea şi lungimea ei. Cascada a fost numită în onoarea Reginei Marii Britanii. Turiştii care ajung aici au posibilitatea să se scalde într-o uriaşă piscină cu apă liniştită. Se află în Mosi-o-tunya Road, Livingstone, Zambia. Are o înălţime de 108 metri.

Cascada Niagara, SUA


    Cascada  Niagara - Înălțime  51 metri
Cascada Niagara - Înălțime 51 metri

Cascada Niagara e în topul celor mai vizitate din lume. Numele se adresează tuturor celor trei cascade aflate la graniţa dintre SUA şi Canada. Aici e înregistrată cea mai mare cădere de apă din America de Nord, cu ă cădere liberă de la 51 de metri înălţime. Cascada adună turişti din Canada şi SUA în tot timpul anului şi ocupă locul 1 în clasamentul recomandărilor turistice din SUA din 2001. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net