Cepoi: Dou─â medicamente destinate bolnavilor de cancer inregistreaz─â probleme de aprovizionare

3 iulie 2012
CLIIMA20120523 0129 1 jpeg
Vasile Cepoi, ministrul sănătăţii,

Ministrul S─ân─ât─â┼úii, Vasile Cepoi a anun╚Ťat, luni seara, la Guvern c─â Proiectul Legii S─ân─ât─â┼úii va fi lansat ├«n dezbatere public─â ┼či aprobat de Guvern dup─â ce prevederile actului normativ vor fi prezentate ┼či institu┼úiilor financiare interna┼úionale. In plus, ministrul a ad─âugat c─â Sistemul de s─ân─âtate ├«nregistreaz─â probleme de aprovizionare pentru doar dou─â tipuri din cele 25 de medicamente incluse ├«n programele na┼úionale pentru bolnavii de cancer, produc─âtorii fiind de acord s─â furnizeze medicamentele, dar av├ónd nevoie de timp pentru a le produce

"Legea s─ân─ât─â┼úii va fi aprobat─â de Guvern dup─â ce vom primi punctele de vedere formulate de institu┼úiile financiare interna┼úionale, a anun┼úat luni ministrul S─ân─ât─â┼úii Vasile Cepoi, preciz├ónd c─â proiectul de lege a fost dezb─âtut─â ├«n prim─â lectur─â ├«n ┼čedin┼úa de guvern de luni

Mar┼úi proiectul legii s─ân─ât─â┼úii va fi postat, ├«n dezbatere public─â, pe site-ul Ministerului S─ân─ât─â┼úii. "Dup─â ce primim ┼či punctele de vedere fromulate de institu┼úiile financiare interna┼úionale, legea va fi trecut─â din nou prin Guvern ┼či apoi supus─â dezbaterii publice ┼či transmis─â Parlamentului, a precizat Cepoi. Potrivit acestuia, capitolul referitor la urgen┼úe r─âm├óne nemodificat, inclusiv cele legate de SMURD.

Datele prezentate, luni seara, la sediul Guvernului, de c─âtre ministrul S─ân─ât─â┼úii, Vasile Cepoi, relev─â c─â din totalul celor 25 de tipuri de medicamente, doar pentru ┼čase tipuri au fost ├«nregistrate probleme de aprovizionare, dintre care pentru patru tipuri situa┼úia a fost rezolvat prin intermediul Unifarm.

"Pentru celelalte două au avut loc discuţii, producătorii sunt de acord să le furnizeze, dar au nevoie de un anumit interval pentru a le produce", a adăugat Cepoi.

El a susţinut în acest context că datele furnizate de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer "nu sunt întocmai corecte".

Federa┼úia Asocia┼úiilor Bolnavilor de Cancer a solicitat, duminic─â, premierului Victor Ponta s─â finan┼úeze sistemul public de s─ân─âtate cel pu┼úin la limita de avarie, aten┼úion├ónd c─â altfel num─ârul deceselor va cre┼čte tot mai mult, ├«n condi┼úiile ├«n care speran┼úa de via┼ú─â a rom├ónilor este cu cinci ani mai mic─â dec├ót a europenilor.

loredana chivu jpg
cub marioara man gheorghe png
2vancea botez jpg
kate profimedia 0692807495 jpg
1alexandra stan mihai morar png
bianca dragusanu png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg
4 vladimir putin doctor profimedia 0343495914 jpg jpeg
refugiati ucraina jpg