Cere 620.000 lei de la fostul şef că nu a mutat-o de la birou

Ultima actualizare:

Calvarul ieşencei Paraschiva Bejinariu, angajată la Direcţia Generală a Finananţelor Publice Judeţene (DGFPJ), a început încă din 2006. Atunci, în timpul efectuării unei sarcini de serviciu, femeia s-a deplasat cu o maşină în judeţul Botoşani, pentru a efectua un control la trei societăţi comerciale. Pe drumul de întoarcere, maşina în care se afla Paraschiva Bejinariu şi o altă colegă a fost implicată într-un accident rutier foarte grav.

Bejinariu a ajuns atunci la spital mai mult moartă decât vie, fiind diagnosticată cu un traumatism cranio-cerebral, dar şi cu grave probleme locomotorii. După trei ani în care a stat în concediu medical, femeia s-a reîntors la muncă.

Nu a mai fost încadrată pe locul dinainte de accident, respectiv la inspecţie fiscală, ci a primit un post ce presupunea muncă de birou, în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Municipale. În repetate rânduri, medicul i-a spus Paraschivei Bejinariu că dacă va continua să aibe un program static, problemele sale locomotorii s-ar putea agrava.

"M-am adresat DGFPJ, prin mai multe adrese în care am solicitat mutarea definitivă la inspecţia fiscală persoane juridice pe un post disponibil conform experienţei profesionale pe care o am, întrucât starea sănătăţii dovedită prin biletul de externare/scrisoare medicală eliberată de medicul specialist nu-mi permite să lucrez timp de opt ore zilnic într-un program static", a mai precizat Paraschiva Bejinariu.

Toate cererile sale, trimise conducerii DGFPJ Iaşi din 2009 până în 2012, au ajuns la şeful al instituţiei, Corneliu Durdureanu.

"Doamna nu a primit nici un răspuns, nici măcar negativ, la aceste adrese înaintate conducerii", a spus pentru „Adevărul" Răzvan Huţanu, avocatul femeii. În cei trei ani în care cererile sale au fost ignorate, starea de sănătate a femeii s-a înrăutăţit, astfel că, susţine ea, acum e foarte aproape de o intervenţie chirurgicală. "În mod cert, dacă mutarea era făcută la timp, starea sănătăţii mele nu s-ar fi agravat aşa de mult, ajungând în prezent foarte aproape de o intervenţie chirurgicală complicată la coloană", spune Paraschiva Bejinariu.

"Între timp, s-a schimbat conducerea şi solicitarea doamnei Bejinariu a fost transmisă mai departe către ANAF. Cel mai probabil, în perioada următoare, se va realiza mutarea", ne-a spus Maria Ţăran, purtător de cuvânt al DGFPJ.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net