Cerşetor de lux pe plaja din Mamaia

Ultima actualizare:

    "Am şapte fraţi. Pe doi dintre ei îi ajut cu bani să meargă la şcoală" Ion Pascariu, 33 de ani
"Am şapte fraţi. Pe doi dintre ei îi ajut cu bani să meargă la şcoală" Ion Pascariu, 33 de ani

Are 33 de ani şi spune că nu are din ce trăi. Nu îl angajează nimeni, pentru că nu are un picior. Ca să supravieţuiască, tânărul din Suceava vine, vară de vară, pe Litoral şi bate plaja în lung şi-n lat încercând să câştige un ban.

Anul acesta, Ion Pascariu (33 de ani) a venit ceva mai devreme pe plaja din Mamaia. A auzit că turiştii deja au luat cu asalt litoralul. S-a înşelat însă. Tânărul povesteşte că viaţa i s-a schimbat radical în urmă cu 5 ani.

Lucra la tăiat buşteni şi o clipă de neatenţie a fost suficientă să se accidenteze la piciorul drept. Ajuns la spital, Ion spune că medicul l-a operat din greşeală la piciorul sănătos.

Cum nu s-a intervenit la timp la piciorul drept, acesta s-a infectat şi a fost nevoie să fie tăiat. „Medicul n-a vrut să recunoască că a greşit. Era beat. Dar nu am avut bani şi nici putere să mă lupt cu ei", povesteşte el. De atunci i-a fost tare greu. Ion provine dintr-o familie numeroasă şi el era cel care aducea bani în casă.

Cineva i-a dat ideea să plece pe litoral şi să ceară turiştilor ajutor. Povesta lui a emoţionat mulţi oameni, care imediat băgau mâna în buzunar şi îi dădeau un ban.

„În primii ani, când nu era criză, am câştigat şi 30 - 40 de milioane de lei. Îmi amintesc că un domn mi-a dat odată 5 milioane de lei. Acum, este mai greu", spune el. Ion este de câteva zile pe litoral.

A plecat de acasă cu un tricou, o pereche de pantaloni scurţi, un pantof şi o borsetă în care pune banii strânşi şi două cărţi de rugăciuni. Doarme într-o magazie şi mănâncă pe la terase. În mână are două cârje.

„Puteţi să mă ajutaţi şi pe mine?", întreba el de la cearşaf la cearşaf. Rar pleacă fără un bănuţ. Un turist chiar i-a dat 50 de lei. Cu banii pe care-i strânge vara asigură hrana întregii familii.

Ar vrea să se însoare

Ion visează ca într-o bună zi să-şi facă şi el o căsuţă şi să se căsătorească cu o fată din sat. Ar avea nevoie şi de o proteză, să se poată mişca şi el fără cârje, dar spune că o casă este mult mai necesară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net