CFR Călători preia traficul de pasageri RegioTrans

18 martie 2015
image
Trenurile CFR Călători vor prelua pasagerii Regio Trans pe mai multe rute

CFR Călători a preluat, miercuri, traficul de pasageri RegioTrans, anunță Mediafax. Trenurile companiei private au fost suspendate de Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română în urma descoperirii unor nereguli la aproape 30 de automotoare.

Rutele pe care vor fi introduse trenurile companiei de stat sunt Iaşi - Hârlău - Iași, Iaşi - Dorohoi - Iași, Braşov - Întorsura Buzăului - Brașov, Braşov - Zărneşti - Brașov, Piteşti - Goleşti - Câmpulung - Golești - Pitești, Piteşti - Curtea de Argeş - Pitești, Roşiori - Turnu Măgurele - Roșiori, Roşiori - Alexandria - Zimnicea - Alexandria - Roșiori, Timişoara - Jimbolia - Timișoara, Ploieşti - Urziceni - Ploiești şi Caracal - Corabia - Caracal.

Un bilet simplu (doar dus) pe aceste rute va avea acelaşi preţ ca cel practicat de operatorul privat. Pentru călătoriile dus-întors, CFR Călători acordă o reducere de 10%.

Trenurile RegioTrans nu mai au voie să circule pe calea ferată din România după ce Autoritatea de Siguranţă Feroviară a retras licenţa companiei, costatând că operatorul privat foloseşte trenuri care nu corespund din punct de vedere tehnic prevederilor legislative sau instrucţiunilor de specialitate în vigoare.

Compania a anunţat că a început demersurile pentru obţinerea unui nou certificat de siguranţă feroviară.

În luna februarie omul de afaceri Costel Comana, care controla Regiotrans împreună cu Iorgu Ganea, s-a sinucis în toaleta unui avion care efectua un zbor din Columbia în Costa Rica.

Comana era anchetat într-un dosar de corupţie în care oficiali din Ministerul Transporturilor şi din CFR sunt suspectaţi de luare de mită pentru favorizarea RegioTrans şi altor firme la licitaţii. În acest dosar Iorgu Ganea şi şefa Serviciului Urmărire Transporturi din CFR, Estrella Ştefănescu, au fost arestaţi preventiv, tot în luna februarie.

cub bianca dragusanu gabi badalau animat gif
anca turcasiu jpg
BeFunky collage (19) jpg
BeFunky collage (18) jpg
bobonete jpg
bianca dragusanu gabi badalau jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
virus shutterstock 22366534 0 jpeg
ambulante londra jpeg
1 telefon png png
kate middleton jpg
646x404 jpg
image png