Chipul Sfintei Varvara, pe un perete din Salina Ocnele Mari

Ultima actualizare:

    Chipul de pe peretele  salinei a fost  descoperit de un miner
Chipul de pe peretele salinei a fost descoperit de un miner

Vizitatorii Salinei Ocnele Mari, din judeţul Vâlcea, se minunează în faţa unui perete de sare pe care poate fi observat un chip de femeie.

Oamenii locului spun că ar fi al Sfintei Muceniţe Varvara. Descoperirea a fost făcută recent de un miner, iar lângă perete au fost puse un panou cu informaţii despre viaţa Sfintei şi un reflector. 

“Chipul a fost observat când s-au făcut verificări la tavanul salinei, din zona destinată turiştilor. Am constatat împreună cu colegii mei că e chipul Sfintei Varvara, ocrotitoarea minerilor. Probabil că la iarnă (n.r. – Sfânta Varvara e sărbătorită de Biserica Ortodoxă pe 4 decembrie) se va oficia aici şi o slujbă religioasă”, spune Virgil Cârstea, şeful punctului turistic din Salina Ocnele Mari.

“E mâna lui Dumnezeu aici. Faţa Sfintei Varvara se vede foarte bine. Eu am citit o carte despre viaţa Muceniţei şi vin des la biserica din salină”, spunea ieri, cu însufleţire, tanti Maria, o vizitatoare.

“Se poate spune că este o apariţie miraculoasă, pentru că biserica din subteran poartă hramul Sfintei Muceniţe Varvara, ocrotitoarea minerilor, a celor care lucrează în salină”, explică Bogdan Predeanu, preotul care slujeşte aici.

“Trebuie să ştiţi că Dumnezeu lucrează în chip tainic, dar şi văzut. Cel care a descoperit acest lucru este un băiat simplu, dar cu credinţă în Dumnezeu”. Sfânta Varavara a fost o fecioară martiră creştină, care a trăit în secolul al III-lea, pe actualul teritoriu al Turciei. Este considerată patroana minerilor, geologilor, arhitecţilor, artileriştilor şi a prizonierilor. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
medicamente jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
statie metrou jpg 2 jpg
555 (9) jpg
marea unire png
bord masina jpg
Job jpg
vas toaleta jpg
femeie la volan   soferita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net