Ciclonul care a lovit Grecia ar putea ajunge în România? Ce spun meteorologii


    Ciclonul care a lovit Halikidiki a produs numeroase pagube, iar plajele au fost devastate Foto:AFP
Ciclonul care a lovit Halikidiki a produs numeroase pagube, iar plajele au fost devastate Foto:AFP

Ciclonul care a făcut ravagii în Grecia le-a stricat vacanţele turiştilor, mulţi dintre ei români, şi i-a alarmat pe cei rămaşi în ţară. Meterologii avertizează că prognoza indică un grad mai mare de instabilitate atmosferică şi în România în acest weekend şi analizeză şansele producerii unui fenomen extrem ca cel produs în Halkidiki.

Directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, a declarat la, Antena 3, că este prematur să spunem dacă un ciclon asemănător celui din Grecia va lovi și țara noastră. „Prognoza meteorologică indică un grad mai mare de instabilitate atmosferică mai ales pentru partea de de vest, centru și zona de munte în cursul zilei de sâmbătă. Acest sistem frontal cu deplasare spre partea de est, aduce duminică un grad mai mare de instabilitate în cea mai mare parte a țării, cu cantități mai mari de precipitații în special în est și sud-est”, a spus meterologul.

De asemenea, Elena Mateescu a mai declarat că atenția trebuie să fie mărită în ceea ce privește prognoza meteorologică în următoarea perioadă.

„În funcție de poziționarea nucleului ciclonului vom monitoriza situația, cu siguranță pe parcursul dimineții de sâmbătă, dacă modelele își vor păstra din perspectiva structurii și poziționării acestui ciclon în zona țării noastre care să aducă fenomene meteorologice severe, vom emite o avertizare generală. Dacă poziția ciclonului va fi în special pe traiectoria de sud-vest în condițiile în care avem și raport de umezeala din bazinul vestic al Mării Negre, este posibil să vorbim de o intensificare în această parte a țării”, a mai spus directorul ANM.

Șapte turiști, dintre care doi români, au murit în urma unei furtuni care a lovit, miercuri seară, peninsula Halkidki din Grecia. Alte aproape 100 de persoane au fost rănite în urma intemperiilor, iar autoritățile au decretat stare de urgență. 

cub gabriel apostol png
zodii care imprumuta bani jpg
cub andi moisescu png
andreea ibacka si majda jpg
gabriel apostol jpg
Shakira cauta bona  Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg
Gabriel Apostol, fost concurent Masterchef
harry si meghan jpg
vladimir putin singur umbra trist cocosat shutterstock 1177474882 jpg
Kovacs
image
image
image
image
Produsele de uz zilnic care provoacă tumorile uterine
prater jpg
bitcoin crypto jpg
târg Crăciun Sibiu jpg
Kate Middleton și Regina Letizia jpg
Avionul lui Elvis Presley png