Ciclonul care face ravagii în Italia se apropie primejdios de România. Anunțul meteorologilor

Ultima actualizare:

Un ciclon care a făcut prăpăd pe unde a trecut se apropie în viteză și de țara noastră. Italia este în momentul de față țara cel mai grav afectată de fenomenul meteorologic, cu inundații istorice care, din păcate, au luat și vieți. România se va confrunta în perioada următoare cu ploi abundente și vânt puternic.

Ciclonul periculos din Italia se apropie de România
Ciclonul periculos din Italia se apropie de România

Pentru următoarele zile, meteorologii anunță vreme instabilă cu precipitații bogate și descărcări electrice. Totuși, specialiștii spun că fenomenele nu vor fi de severitatrea celor din Italia și Croația unde râurile şi-au dublat nivelul în 48 de ore şi au ajuns chiar și la 5 metri.

Cod galben hidrologic

Mai multe râuri din partrea de nord a Olteniei sunt vizate pentru miercuri și joi de un cod galben de inundații.

„Chiar dacă nu așteptăm fenomene de severitatea celor din Italia și țărilor balcanice din apropierea Mării Adriatice, vom avea și noi manifestări de instabilitate – averse, descărcări electrice, intensificări se scurtă durată ale vântului”, a spus Georgescu potrivit Digi24.

„În tot cazul, întotdeauna când traversăm episoade de instabilitate atmosferică, trebuie să fim atenți la mesajele de avertizare pentru fenomene periculoase imediate”, a mai spus meteorologul.

Ciclonul mediteranean vine cu temperaturi ridicate și ploi abundente

Ciclonul mediteranean aduce în România temperaturi de vară, chiar și de 30 de grade Celsius în sudul țării. Încălzirea vremii vine la pachet cu ploile.. Vor fi precipitații abundente şi furtuni violente care vor ține câteva zile.

Ciclonul mediteraneean, cunoscut și sub denumirea de Medicane, este un tip special de sistem de vreme ciclonic care se formează în regiunea Mediteranei.

Asemănător cu un uragan sau cu un ciclon tropical, ciclonul mediteraneean este caracterizat de vânt puternic, precipitații abundente cu potențial de provocare a inundațiilor.

Meterologii spun că episoadele ploaie - soare vor alterna în continuare la intervale scurte.

Şi vara se anunță la fel de instabilă ca paceastă primăvară. Vom trece de la o extremă la alta, de la temperaturi sufocante la vijelii puternice.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net