Cinci cele mai populare tipuri de poker

Ultima actualizare:

Practicat în cazinouri terestre sau acasă cu prietenii, pe internet, cu mize reale sau pe puncte, jocul de poker continua sa fie cel mai popular joc de cărți și în secolul nostru, iar Texas Hold’em-ul reprezintă cea mai de succes variantă a acestui joc, considerat un sport al minții în egală măsură cu unul de noroc. Nu este foarte greu de învățat, însă variabilele îl fac mereu să fie imprevizibil și foarte spectaculos, așa că practicanții au mereu ceva de învățat. De-a lungul istoriei, s-au jucat nenumărate variante de poker, însă cele mai populare, cele care au rezistat cel mai bine timpului, sunt următoarele:

Texas Holdem

Texas Holdem este de departe cel mai popular tip de poker în lume și mai ales pe internet, acolo unde mulți dintre jucători s-au mutat odată cu începutul anilor 2.000. Regulile nu sunt neapărat complicate, experiența de joc este plină de adrenalină, iar premiile sunt de multe ori excelente, astfel că jocul de poker atrage cu ușurință clienți noi . În general, oamenii apreciază Texas Holdem-ul deoarece este o combinație de strategie, matematică, fler și, evident, noroc. La poker, trebuie să subliniem faptul că zeița Fortuna nu joacă nici pe departe un rol la fel de important ca, de exemplu, la sloturi.

Românii s-au apucat masiv de poker online după ce l-au descoperit pe Daniel Negreanu, un canadian de origine română care a devenit o legendă a acestui joc. La 45 de ani, Negreanu a câștigat șase brățări WSOP și a adunat peste 42 de milioane de dolari din câștiguri.

Vorbind despre WSOP (World Series Of Poker), trebuie neapărat să spunem că în 2020, 13 români vor avea ocazia să ajungă direct de pe TV la turneul Crazy Eights din Las Vegas, la sfârșitul lunii iunie. Totul prin intermediul campaniei “Road to Vegas”, sponsorizată de 888poker, cu sprijinul PokerFest România și B1 TV. Deși inițial emisiunea trebuia să aibă doar șase ediții, popularitatea concursului în rândul jucătorilor de poker a determinat organizatorii să prelungească show-ul cu încă șase ediții. Echipa va fi completată de campionul ediției 888LIVE Bucharest din luna martie, de la Intercontinental.

Omaha

Omaha este un joc de poker palpitant, care se aseamănă mult cu Texas Hold’em-ul. Sunt însă și diferențe importante. Principalul detaliu ce diferențiază cele două jocuri este faptul că la Omaha jucătorul primește în mână patru cărți, spre deosebire de două la Texas Holdem. Dar, la fel ca la jocul “soră”, doar două cărți pot fi utilizate, la care se vor adăuga trei cărți de pe “board” pentru a alcătui cea mai bună mână.

Există însă și o variantă suplimentară a jocului, denumită Omaha Hi/Lo. După cum îi sugerează și numele, Omaha Hi-Lo este o versiune a jocului care împarte potul pe jumătate. Astfel, jucătorii luptă pentru două jumătăți egale din pot, în funcție de cărțile primite și de strategiile dezvoltate. Pentru cei deja obișnuiți cu regulile de la Omaha, formatul Omaha Hi/Lo nu este atât de greu de priceput.

“The Big One for One Drop” este un turneu de Texas HoldEm cu o intrare de un milion de dolari, organizat prima oară în 2012. Evident, premiile finale sunt fabuloase, însă turneul are și o parte caritabilă - o parte din “buy-in” este destinat unei asociații caritabile. Dacă acest tip de competiție are deja o tradiție în Texas Holdem, la Omaha nu s-au găsit încă destui jucători dispuși să pună un milion de dolari pe masă. Jucătorul finlandez Jens Kyllonen e însă de părere că totul e doar o chestiune de timp și că în jur de 50 de oameni ar fi dispuși să plătească o asemenea sumă pentru a-și asigura locul la turneu. Deocamdată, totul rămâne doar la stadiul de discuții.

Seven-Card Stud

Seven-Card Stud este un joc care era extrem de popular înainte ca Texas Holdem-ul să fie pe buzele tuturor iubitorilor de poker. Fiecare jucător primește șapte cărți pe parcursul jocului, dar numai cinci dintre ele se folosesc pentru a alcătui o mână. Spre deosebire de Texas Holdem și Omaha, la Seven-Card Stud fiecare jucător plătește un ante înainte de începerea fiecărei mâini de poker. Este un joc cu reguli mai complicate, dar care devine foarte frumos pe măsură ce-l înțelegi mai bine. Implică și mai multă strategie, asta pentru că orice jucător își poate calcula șansele și în funcție de cărțile adversarului aflate la vedere. În Seven-Card Stud, patru dintre cele șapte cărți ale fiecărui jucător sunt întoarse cu fața în sus.

2-7 Triple Draw

2-7 Triple Draw, numit și “Kansas City Lowball”, este un joc de poker în care obiectivul este să obții mana cea mai mica. Se pot schimba cărți după prima rundă de pariere, pentru ca apoi să urmeze încă o rundă de pariere înainte de “showdown”. Dacă un jucător nu dorește să decarteze nicio carte, înseamnă că este “servit”. Jocul se aseamănă mult cu legendarul poker cu cinci cărți cu care erau obișnuiți românii în trecut.

Poker Chinezesc

Pokerul Chinezesc poate începe cu minimum doi jucători și maximum patru jucători prezenți la masa. Fiecare jucător primește 13 cărți cu fața în jos pe care acesta trebuie să le aranjeze în trei mâini diferite de poker - două mâini de cinci cărți și o mână de trei cărți. Obiectivul este să ai mâinile mai bune decât ale adversarului tău. Pokerul chinezesc este diferit față de jocurile clasice, însă are un farmec aparte, probabil și din cauză că, pentru mulți dintre noi, este ceva relativ nou.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Harry serios, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Orhidee roz jpg
demolare gara velenta oradea 01112024 1 jpeg
Nichita Stanescu jpg
Banner Târg Crăciun
Calatorie jpg
Adina Matei comisar licitatie Artmark record Grigorescu jpg
bani multi pensie jpg
pensie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net