Accident grav! Cinci elevi au fost loviți de o șoferiță de 39 de ani. Care este starea victimelor

Ultima actualizare:

Cinci elevi au fost victimele unui accident rutier petrecut în dimineața zilei de marți, 23 ianuarie 2024, în centrul comunei Smeeni, județul Buzău.

Aceasta este trecerea de pietoni pe care se aflau elevii. / FOTO Iulian Bunilă
Aceasta este trecerea de pietoni pe care se aflau elevii. / FOTO Iulian Bunilă

Evenimentul a avut loc în timp ce aceștia traversau regulamentar Drumul Național 2C. Unul dintre copii a suferit leziuni la un picior și a fost transportat la Spitalul Județean Buzău.

Conform informațiilor furnizate de polițiștii de la Serviciul Rutier, un autoturism condus de o șoferiță în vârstă de 39 de ani, domiciliată în Smeeni, se deplasa dinspre Costești către orașul Pogoanele.

Mașina a surprins și a lovit mai mulți pietoni minori care traversau pe trecerea de pietoni în zona marcajului corespunzător.

Evenimentul s-a produs la ora 7.06, imediat după ce autobuzul școlar al comunei Smeeni a eliberat un grup de copii în stația din centrul localității, aceștia fiind în drum spre școală.

Șoferița a frânat prea târziu

După ce au coborât din autobuz, elevii s-au angajat în traversarea drumului pe trecerea de pietoni. La un moment dat, autoturismul condus de șoferiță a intrat în ultimii cinci pietoni din grup.

Se pare că șoferița a încercat să frâneze înainte de marcajul pietonal, însă mașina a avut dificultăți în oprire din cauza carosabilului alunecos. Cei cinci copii au fost loviți de mașină, fiind proiectați pe capotă și ajungând la o distanță de peste doi metri de locul impactului.

Dintre cei cinci elevi implicați, patru s-au ridicat imediat, în timp ce unul dintre ei, în vârstă de 13 ani, a suferit leziuni mai grave și a rămas câteva minute pe asfalt înainte de a primi ajutor și a fi ajutat să meargă pe trotuar.

Un elev a fost rănit mai serios

Elevul a fost ulterior transportat cu ambulanța la Urgențele Spitalului Județean Buzău din cauza unui traumatism la un picior.

Inspectoratul de Poliție al Județului Buzău a transmis că, în urma evaluării medicale inițiale, cei patru minori cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani au fost transportați la spital pentru îngrijiri de specialitate.

Autoritățile au anunțat că se va întocmi un dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările pentru a stabili toate împrejurările în care s-a produs accidentul rutier.

Fetiță, spulberată de un șofer de 45 de ani

O fetiță în vârstă de 11 ani a fost implicată într-un accident după ce a încercat să traverseze strada într-un loc nepermis în localitatea Dragomireşti. Șoferul responsabil pentru incident este un bărbat în vârstă de 45 de ani, din județul Iași, conform informațiilor furnizate marți de către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Neamţ.

Potrivit primelor investigații efectuate de polițiști, accidentul a avut loc în timp ce șoferul conducea un autoturism în localitatea Dragomireşti. El a surprins și accidentat o fetiță în vârstă de 11 ani care traversa strada într-un loc fără marcaj pietonal, conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al IPJ Neamţ, inspectorul Ramona Ciofu, citată de Agerpres.

Minora a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe Piatra-Neamţ pentru a primi îngrijiri medicale specializate. Polițiștii desfășoară cercetări în cadrul unui dosar penal privind infracțiunea de vătămare corporală din culpă.

Urmărire ca în filme pe străzile din Arad

Într-un alt incident, o femeie în vârstă de 28 de ani din Arad a fost urmărită de polițiști pentru că conducea haotic și nu a oprit la semnalul legal. Șoferița s-a răsturnat cu mașina într-un sens giratoriu și, după testare, s-a constatat că era sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive.

Echipa de ordine publică din cadrul Poliției Arad a observat mașina care se deplasa haotic în sensul giratoriu din Boul Roșu. O urmărire a avut loc pe străzile din Arad, iar mașina nu a oprit la semnalele polițiștilor. S-a înregistrat un incident într-un alt sens giratoriu din municipiul Arad, unde șoferița a pierdut controlul și s-a răsturnat.

Femeia de 28 de ani, care nu a suferit răni, a fost testată pozitiv pentru alcool, iar testarea pentru substanțe psihoactive a indicat o valoare pozitivă.

Ea a fost transportată la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, iar împotriva sa a fost întocmit un dosar penal pentru încălcări ale regulilor de circulație rutieră.

În plus, femeia a primit o amendă de 2.640 de lei pentru multiple încălcări, printre care circulație pe contrasens, nerespectarea semnalelor polițistului rutier, nerespectarea semaforului, depășirea liniei continue, conducere agresivă și neutilizarea centurii de siguranță. Polițiștii Biroului Rutier continuă cercetările și vor lua alte măsuri dacă este necesar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net