Cine e eroul care a salvat de la înec o femeie și fiica ei: „Un om de ispravă...”

simeon stalpnicul png
El este Adrian Ciureanu, eroul care a salvat cu prețul vieții de la înec o mamă și copilul eiFoto: Facebook

Adrian Ciureanu, tânărul de 30 de ani care și-a pirdut viața după ce a intrat în apa mării să salveze o mamă și pe copilul ei, era originar din satul Stroești, comuna argeșeană Mușătești. Se căsătorise în urmă cu doar doi ani și venise la mare cu soția și alți membri ai familiei. Cu toții au numai cuvinte de laudă la adresa lui.

Adrian Ciureanu venise la Mangalia împreună cu soția sa, Alina, cu o verișoară și cu nepoții acesteia, relatează Adevărul.ro. Tânărul și-a pierdut viața marți, 8 august, când a intrat în apa mării sa salveze de la înec o femeie și fiica ei de numai câțiva ani, care ua ignorat steagul roșu ce indică interziscerea înotului. Adrian Ciureanu a mers să le salveze pe victime împreună cu un alt turist, dar el nu a mai ieșit la mal, fiind tras de valurile învolburate.

simeon stalpnicul png
Se căsătorise în urmă cu doi aniFoto: Facebook

Primarul comunei natale, Constantin Oancea, are numai cuvinte de laudă despre tânărul erou: „Era un om de toată isprava, foarte isteț, apreciat de toată lumea, cu un suflet mare, un tânăr ambițios.” Adrian Ciureanu lucra într-o firmă de construcții din Pitești și își cumpărase împreună cu soția o casă în comuna Băbana, la zece kilometri de Pitești. Colegii soției sale au și început o campanie de strângere de fonduri pentru ajutorarea familiei eroului, care trece acum printr-un moment greu.

simeon stalpnicul png
A fost lansată o campanie online de strângere de fonduri pentru familia erouluiFoto: Facebook

Filofteia Georgescu, o vecină din Stroeşti a lui Adrian Ciureanu, ne-a declarat: „Era un băiat bun de pus la rană, probabil cel mai blând şi săritor om pe care l-am cunoscut vreodată. El era mereu săritor şi îi ajuta pe cei care aveau nevoie de el. Era foarte bucuros că reuşise în această vară să îşi ia o casă la Băbana cu soţia. Păcat de tinereţea lui, de soţie şi de familie... Sunt înmărmurită”, a declarat vecina eroului, potrivit sursei citate. 

2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
gabriela cristea
regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
cub bianca dragusanu png
produse alimente jpeg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
FotoJet (1) jpg
iulia albu
Teava gaze apa FOTO Shutterstock jpg
Proiect terminal Aeroport Timişoara
image
image
image
image
Mai multe explozii au avut loc la conductele Nord Stream jpg
meghan markle printul harry onu4 jpg
Vimlesh Sonkar a murit anul trecut, dar familia i a ținut cadavrul în casă timp de un an și jumătate jpg
Uniunea Europeană FOTO via News
produse alimente jpeg
FotoJet (1) jpg