Cine e românul care a reclamat Halloweenul la OPC


    Halloween se sărbătorește în noaptea de 31 octombrie
Halloween se sărbătorește în noaptea de 31 octombrie

Un sucevean se zbate de câțiva ani ca sărbătoarea Halloween să fie interzisă în școli și magazine. A scris sesizări la mai toate instituțiile statului, dar nu a fost luat în serios. Ionel Butnariu a reclamat acum și la Protecția Consumatorului.

Ionel Butnariu, din Suceava, este economist, a absolvit un master în Drept Constituțional și este un militant activ pro-familie. De mai mulți ani, el cere ca sărbătoarea de Halloween să nu mai fie permisă în școli și magazine. A făcut petiții la instituțiile statului, dar a stârnit doar zâmbete ironice. Anul acesta a trimis reclamaţii la toate filialele din ţară ale Protecţiei Consumatorului, inclusiv la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, dar şi la multe alte instituţii.


    Ionel Butnaru este economist și are un master în Drept Constituțional
Ionel Butnaru este economist și are un master în Drept Constituțional

”Am fost cu copiii în magazin şi ei m-au atenţionat: «Tată, uite acolo Satana!»” spune Ionel Butnariu, citat de monitorulsv.ro. Oripilat de măștile și jucăriile macabre, bărbatul a cumpărat câteva, păstrând bonul de casă, pentru a putea dovedi oricui nu-l crede că acele grozăvii sunt expuse fără nici o restricţie. El a dat exemplul unui magazin din Suceava, în geamul căruia este afişată o reclamă mare, cu trei copii costumaţi de Halloween.

”Ce caută un băieţel cu o coasă în mână? Înseamnă că Halloween ăsta este instigator la crimă, la violenţă, închinare la morţi şi în special la Satana”, a spus Ionel Butnariu, citat de monitorulsv.ro.

Marea supărare a lui Ionel Butnaru este că o astfel de sărbătoare este promovată în şcoli: ”Sărbătoarea de Halloween nu este în curricula şcolară, dar astăzi toţi profesorii de engleză le-au cerut copiilor să vină mascaţi în morţi şi draci. Eu, ca tătic, am interzis fetei mele să meargă astăzi la ora de engleză”.

Suceveanul, care are masterat în drept constituţional şi instituţii politice, a formulat o petiţie intitulată ”Creştine, Halloween fără tine!”, înaintată şi Ministerului Educaţiei, în care a adus o serie de argumente juridice, din Constituţia României, Legea audio-vizualului şi Codul Penal, în baza cărora solicită să fie interzisă în şcoli şi în magazine „această sărbătoare păgână-satanică din Evul Mediu, incitatoare la crimă, groază, violenţă fizică, închinată morţilor, Satanei şi vrăjitoriei”.

Reclamație similară și în Brașov

Un braşovean a reclamat și el, la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, faptul că este nemulţumit că în magazinele din oraş au apărut ”produse Halloween“ care ar incita la crimă, vrăjtorie, terorism şi satanism. ”Din punctul său de vedere consideră că această sărbătoare încalcă prevederile Constituției României, și că produsele respective ar incita la «crimă, vrăjtorie, terorism, magie neagră, incultură, teroare psihică a copiilor inocenți, închinare la morți și satanism»“, a spus şeful CRPC Braşov, Sorin Susanu, scrie newsbv.ro.

america express vedete concurenti 2022 jpg
caine furios jpeg
George Burcea in Wednesday jpg
Eduard Dragu Salagean Romanii au talent Foto Pro TV jpg
sex jpg
oana roman si marius elisei
cub kamara png
cub ana maria mărgean png
image
image
image
image
image
image
couple 7353748 1920 jpg
calendar ortodox 2021 1 februarie sfantul mucenic trifon png
biblioteca3 jpg
caine furios jpeg
Victor Pițurcă INQUAM Photos George CalinB jpg
catei germia jpg