Cine este doctorul Cătălin Cîrstoiu, noul director al Spitalului Universitar din București

Ultima actualizare:

    Doctorul Cătălin Cîrstoiu a ajuns din nou șef la Spitalul Universitar din București
Doctorul Cătălin Cîrstoiu a ajuns din nou șef la Spitalul Universitar din București

Medicul Cătălin Cîrstoiu a preluat, din nou, conducerea Spitalului Universitar de Urgență București. Ministrul Sănătății a luat decizia s-o demită pe Adriana Nica deoarece nu a luat măsuri de prevenire a infectării cu coronavirus a pacienților și personalului medical.

Dr. Cîrstoiu este șeful Secției Cl.Ortopedie-Traumatologie I a Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB) și decanul Facultății de Medicină din cadrul Universității „Carol Davila” din București (UMFB).

Prof. Dr. Florin Cătălin Cîrstoiu are 46 de ani și este din Pitești. El a mai fost șef al SUUB în perioada 2009-1016. A demisionat în 12 aprilie 2016 după ce a fost ales decan al Facultății de Medicină ”Carol Davila”.

"Am fost ales decan, voi rămâne decan. Este foarte greu să fii şi manager de spital şi decan al Facultăţii de Medicină", a spus Cătălin Cîrstoiu, potrivit adevarul.ro.

Și soția lui lucrează la Spitalul Universitar. Monica Cîrstoiu este ginecolog tot la SUUB. Nașul cuplului este chiar Traian Băsescu. În anul 2010, fostul șef al statului și-a decorat finul cu Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler.

Doctorul Cîrstoiu este unul dintre cei mai controversați șefi ai acestei unități medicale. El a fost la conducerea spitalului atunci când a avut loc tragedia de la Colectiv. Ulterior a fost acuzat că nu a semnat la timp formularul pentru transferul la o clinică din Viena, a unui tânăr care a fost ars în clubul groazei și care avea nevoie de îngrijiri medicale speciale.

Dar se spune că medicul Florin Cătălin Cîrstoiu a fost de gardă atunci când Traian Băsescu a ajuns la SUUB cu dureri de spate și a fost diagnosticat cu hernie de disc, la 7 mai 2006. Fostul președinte s-a operat la Viena.

Tatăl medicului este fostul deputat PDL de Argeș, Ion Cîrstoiu.

Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgență din București, a fost demisă din funcție de ministrul Sănătății, Victor Costache, în urma unui control al Corpului de Control al Ministerului Sănătății.

Spitalul Universitar este unul dintre cele mai mari spitale de urgență din București.

Citește și: 

Anchetă epidemiologică la Spitalul Universitar: 2 pacienți confirmați cu coronavirus

Ministrul Sănătăţii va trimite Corpul de control la Spitalul Universitar

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net