Cine este procurorul Daniel Horodniceanu, „zmeul” din trafic

A fost considerat „procurorul-haiduc” dar a ajuns un Moș Teacă ce țipă la agenții rutieri. Daniel Horodniceanu, fost procuror şef al DIICOT şi actual vicepreşedinte al CSM, a fost filmat de doi poliţişti rutieri din Iași în timp ce încerca să facă „instrucţie” cu ei. Procurorul era supărat că nu a fost lăsat să depăşească mașina de serviciu a agenților fără să semnalizeze. Clipul video a fost publicat de site-ul jurnalist.ro.  

Procurorul Horodniceanu Daniel se ceartă cu polițiștii rutieri
Procurorul Horodniceanu a amenințat agenții rutieri care l-au oprit în trafic.Captură jurnalist.ro

 Procurorul Horodniceanu nu este la primul „război” cu agenții de poliție rutieră. El a fost sancționat pentru depășirea vitezei legale pe 30 iulie 2022, de un echipaj rutier în județul Vrancea, pe DN 2 (E85), în apropiere de Panciu. A atacat în justiție procesul verbal, a pierdut, dar a făcut recurs iar până la o sentință definitivă avea dreptul de a conduce. Horodniceanu a explicat ulterior printr-un  comunicat că totul a fost o înscenare și că a fost provocat.  

Ce trebuie să știți despre procurorul Daniel Horodniceanu 

Daniel Constantin Horodniceanu a absolvit, sef de promotie, Facultatea de Drept din cadrul Universitatii “Mihail Kogalniceanu “ – Iași în anul 1996 si a obtinut licența la Facultatea de Drept de la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu.

Primul său serviciu, din august până în decembrie 1998, a fost de consilier juridic la Consiliul Județean Iași. Horodniceanu a lucrat apoi ca procuror în diferite parchete din țară, mai întâi la cel de pe lângă judecătoriile din Fălticeni, Pașcani și Iași, urmând ca mai apoi să intre în DIICOT, Serviciul Teritorial Iași.

Daniel Constantin Horodniceanu a fost numit procuror șef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism în 2015, la propunerea ministrului Justiției de la acea dată, PSD-istul Robert Cazanciuc. Horodniceanu a înlocuit-o la șefia DIICOT pe Alina Bica, reținută în noiembrie 2012 pentru corupţie.

 Daniel Constantin Horodniceanu a fost numit procuror șef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism în 2015, la propunerea ministrului Justiției de la acea dată, PSD-istul Robert Cazanciuc. Horodniceanu a înlocuit-o la șefia DIICOT pe Alina Bica, reținută în noiembrie 2012 pentru corupţie. Pe 5 ianuarie 2023 a devenit vicepreședinte al CSM.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net