Cine este românul infestat cu coronavirus pe nava de croazieră Princess Diamond, aflată în carantină în Japonia

image
Pasagerii afla╚Ťi pe nava de croazier─â Princess Diamond se afl─â ├«n carantin─â din 4 februarie Sursa foto: EPA-EFE

Rom├ónul infestat cu coronavirus pe nava de croazier─â Princess Diamond a fost debarcat ╚Öi internat de urgen╚Ť─â ├«ntr-un spital japonez specializat pentru astfel de situa╚Ťii. B─ârbatul este din localitatea Bascov, jude╚Ťul Arge╚Ö, are 41 de ani ╚Öi lucreaz─â pe vas, la buc─ât─ârie.

Rom├ónul infestat cu coronavirus este din localitatea Bascov, jude╚Ťul Arge╚Ö ╚Öi face parte din echipajulul care se afl─â la bordul naveui de croazier─â Princess Diamond. Informa╚Ťiile au fost confirmate ╚Öi de c─âtre primarul din localitatea sa de ba╚Ötin─â, Gheorgeh Stancu, care a declarat pentru Mediafax c─â b─ârbatul nu a mai dat pe acas─â de aproape 6 ani.

image
Turiștii nu au voie să iasă din cabine decât câteva minute pe zi

Angajatul lucreaz─â pe vas, la buc─ât─ârie

Se pare c─â rom├ónul infestat cu coronavirus lucreaz─â pe vas de 10 ani, la buc─ât─ârie. ╚śi so╚Ťia sa face parte din personalul de la bordul navei de croazier─â, dar analizele femeii nu au indicat-o ca fiind bolnav─â de pneumonie viral─â. Potrivit Mediafax, primarul din Bascov, Arge╚Ö, a spus c─â b─ârbatul este plecat din l╚Ťar─â din anul 2014. ÔÇ×Nu a mai venit. S-a c─âs─âtorit ├«n iunie 2014 cu o fat─â din Republica Moldova. Am├óndoi lucrau pe vas de croazier─â. Are un apartament la un bloc de aiciÔÇŁ, a dezv─âluit Stancu.

image
Turi╚Ötii afla╚Ťi ├«n carantin─â pe vasul de croazier─â andocat ├«n portul Yokohama au fost supu╚Öi unor teste medicale am─ânun╚Ťite

Evolu╚Ťia bolii, favorabil─â. Nu este vorba despre un caz sever

Imediat ce analizele au confirmat c─â rom├ónul este infestat cu coronavirus, el a fost debarcat ╚Öi internat ├«ntr-un spital specializat, destinat exclusiv acestor cazuri de ├«mboln─âvire. Pacientul este monitorizat de c─âtre medici 24 de ore din 24, iar evolu╚Ťia bolii este una favorabil─â, nefiind vorba despre un caz sever. Rom├ónul este izolat ╚Öi se afl─â sub tratament medicamentos.

image
├Än timp ce turi╚Ötii sunt izola╚Ťi ├«n cabine, membrii echipajului lucreaz─â ╚Öi stau aprope tot timpul ├«mpreun─â

Cum s-a îmbolnăvit românul de pneumonie virală

Imediat ce vasul a fost plasat ├«n carantin─â, ├«n ziua de 4 februarie, au fost instituite reguli drastice la bordul navei. To╚Ťi pasagerii au fost ruga╚Ťi s─â poarte m─â╚Öti de protec╚Ťie ╚Öi s─â nu-╚Öi p─âr─âseasc─â cabinele. Inclusiv masa le este servit─â ├«n cabine. Ei au voie s─â ias─â pe pun╚Ťi timp de doar c├óteva minute pe zi, dar nu li se permite s─â se apropie unii de al╚Ťii la o distan╚Ť─â mai mic─â de doi metri. ┬á├Äns─â, aceste reguli de prevenire a ├«mbon─âvirilor cu coronavirus nu se aplic─â ╚Öi membrilor echipajului. Ace╚Ötia continu─â s─â stea ╚Öi s─â lucreze ├«mpreun─â, aproape unii de al╚Ťii, dar aproape ╚Öi de pasageri. ÔÇ×To╚Ťi scoatem m─â╚Ötile ╚Öi m─ânu╚Öile c├ónd m├ónc─âm. ╚śi to╚Ťi suntem ├«ntr-o singur─â ├«nc─âpere, iar ├«n timp ce manipul─âm m├óncarea, infec╚Ťia se poate r─âsp├óndiÔÇŁ, a declarat pentru CNN Sonali Thakkar, un angajat de la bordul Diamond Princess. ÔÇ×Cred c─â pasagerilor li s-a acordat mult─â aten╚Ťie, iar asta a crescut riscul de infectare pentru membrii echipajuluiÔÇŁ, este de p─ârere Eric Rubin, imunolog la Universitatea Harvard, afl─âm de pe digi24.

vas princess diamond jpeg
Pe nava de croazieră Princess Diamond, aflată în carantină în portul japonez Yokohama, sunt 3700 de oameni

Raed Arafat: ÔÇ×Rom├ónul va fi tratat ├«n JaponiaÔÇŁ

Raed Arafat, ╚Öeful Departamentului pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â, a spus c─â rom├ónul de pe vasul de croazier─â Diamond Princess nu va fi adus ├«n ╚Ťar─â, ci va fi tratat la spitalul din Japonia ├«n care a fost transportat dup─â diagnosticare. ÔÇ×Este unul dintre cei care s-au aflat la bordul acestei nave aflate ├«n carantin─â. Regulamentul sanitar interna╚Ťional prevede c─â la momentul ├«n care apare o boal─â infec╚Ťioas─â asupra unei nave, aceasta intr─â ├«n carantin─â. To╚Ťi cei care se afl─â la bordul acestei nave sunt monitoriza╚Ťi. ├Än momentul ├«n care cineva are simptome, este investigat. Dac─â se confirm─â coronavirusul, este transportat c─âtre un spital din Japonia pentru tratamentÔÇŁ, a spus Raed Arafat la Digi24. ÔÇ×├Än momentul ├«n care s-a confirmat c─â este coronavirus, autorit─â╚Ťile japoneze l-au preluat ╚Öi l-au transportat la spital, unde va fi tratat. Nu se pune problema readucerii lui ├«n ╚Ťar─â ├«n acest moment ╚Öi nu se pune problema niciunei interven╚Ťii, dec├ót c─â MAE ╚Ťine leg─âtura cu autorit─â╚Ťile japoneze ╚Öi o s─â fie informat de situa╚Ťia lui. Noi sper─âm s─â nu fie nicio problem─â. Majoritatea, mai ales persoanele tinere, se vindec─âÔÇŁ, a mai spus Arafat.

Aproximativ 3.700 de oameni se afl─â ┬ála bordul vasului de croazier─â aflat ├«n carantin─â ├«n portul din ora╚Öul Yokohama, Japonia. Printre turi╚Öti se afl─â mul╚Ťi copii dar ╚Öi multe persoane ├«n v├óst─â.

Citește și: 

UPDATE Asistentul medical din Re┼či┼úa nu are coronavirus

China coronavirus: Victimele sunt incinerate rapid, fără slujbă. Familia nu are voie să își ia adio de la rude

vladut
Satul Aceredo jpg
brad pitt angelina jolie jpg
cub ion ╚Ťiriac png
1 bruce willis jpg jpeg
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
1 teodora liana stanciu mita mihai georgescu 1 2 jpg jpeg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 19 august sfantul andrei stratilat si credinciosii sai soldati 2593 la numar fresca la manastirea sucevita jpeg
Lacul Morii jpg
pensionari care au deplatit facturi 0 jpeg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
Orașul Granadilla jpg
GettyImages 1338148296 jpg