Cine este românul Mihai Gane, cel mai citit poet din Spania

Ultima actualizare:

27 de ani, trei cărți de poezie și una de proză, două facultăți și două masterate. Este cel mai citit poet contemporan din Spania. Acesta este pe scurt românul Mihai (Miguel) Gane din Lereștii Argeșului. Surprinzător, în România nu i s-a tradus nicio carte 

Mihai (Miguel) Gane are 27 de ani, două facultăți și două masterate. Foto: arhiva personală
Mihai (Miguel) Gane are 27 de ani, două facultăți și două masterate. Foto: arhiva personală

Emigrat de la 9 ani cu părinții în Spania, Mihai Gane este considerat un adevărat fenomen în Spania și în America Latină, cărțile sale au fost best-seller ani la rând. Despre el se spune că este cel mai citit, tipărit, difuzat şi prezentat poet al limbii şi literaturii spaniole contemporane.  

Potrivit jurnaluldearges.ro, cărțile de poezie ale lui Mihai Gane au fost numărul 1 la vânzări în Spania, Peru, Panama, Chile, Costa Rica, Columbia, Ecuador, Bolivia, Guatemala. 

Ce trebuie să știți despre Mihai Gane  

Mihai (Miguel) Gane este din Lerești, județul Argeș. În Spania se recomandă Miguel, dar când vine acasă la Lerești, pentru toată lumea este Mihăiță. Potrivit sursei citate, prima sa poezie a fost despre mărul din curtea casei de la Lerești, despre dorul de viața de acasă, din Argeș, iar multe dintre creațiile sale au în prim plan existența din comuna argeșeană.  

După cum a declarat poetul Mihai Gane pentru life.ro, părinții săi sunt oameni modești, tatăl a lucrat în construcții iar acum la o firmă de pază iar mama în domeniul curățeniei. Atunci când a plecat, nu cunoștea limba spaniolă și nu știa mai nimic despre țara în care îl adusese viața.   

Primul său volum de versuri a fost publicat în 2016, al doilea în 2018 2018 iar în 2019 a apărut un volum de proză. Pe 10 martie va lansa în librării o nouă carte de poezii, o metaforă pentru margarete. 

Mihai Gane este dublu licenţiat în Drept şi în Administrarea Afacerilor şi are două masterate, unul de Proprietate Intelectuală şi unul în Avocatură. Acum trei ani a luat examenul la barou, având posibilitatea de a profesa ca avocat. Câștigă însă atât de bine ca și scriitor încât doar asta face. 

Ce spune Mihai Gane despre 2021 

"În Spania, literatura trece printr-un moment sănătos, primele impresii pe care le-am primit de la editorii mei sunt foarte pozitive, încă nu am văzut lichidările practice, dar am senzația că la târgurile de cărți la care am putut să asist anul trecut, în 2021, cititorii au răspuns în foarte mare număr, mai mult decât așteptările noastre”, a declarat poetulMihai Gane conform tvr.ro 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William la BAFTA, Getty Images (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
halloween colaj pixabay jpg
turisti venetia jpg
15 special cuplu pajiste iarba fericire zambet iubire romantic shutterstock 3389285 jpeg
Banner Urși în poiană
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock  jpg
Kate Middleton, Prințul William   GettyImages jpg
Telefon - factura FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net