Cine este Ștefan Paraschiv, noul șef al Metrorex. Are case în România, dar și în Germania

Ultima actualizare:

    Ștefan Paraschiv este noul director al Metrorex
Ștefan Paraschiv este noul director al Metrorex

Nici o lună nu a rezistat Mariana Micluș la conducerea Metrorex. Aceasta a fost înlocuită astăzi, 9 martie, cu Ștefan Paraschiv, care se bucură de multe proprietăți atât în țarăm cât și în strănătate, potrivit declarației de avere.

Economistul Ştefan Paraschiv, preşedinte al Consiliului de Administraţie Romaero Băneasa, între anii 2017 și 2020, a fost numit astăzi, 9 martie, director general al  Metrorex, a anunţat Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, pentru RRA

Acesta are o experiență de 15 ani în strategii de afaceri, leadership și managementul vânzărilor, pentru companii din țară și din străinătate. Este absolvent de ASE și are studii perfecționate în străinătate, la Oxford și Dusseldorf.

Declarația de avere arată că Parsachiv este un om realizat. Deține mai multe terenuri în Voluntari, Pipera și Otopeni, două locuințe în București, una în Germania, la Dusseldorf, și alta în Voluntari.

În plus, are depozite de peste 400.000 de lei și peste 20.000 de euro. Paraschiv este însă și înadatorat la bancă. Are un un credit de 360.000 de euro la care va plăti până în 2045.

Dar ministrul își pune toate bazele că va face treabă bună la Metroex. Acesta spune că noua conducere a metroului bucureștean trebuie să vină cu soluţii pentru rezolvarea unor probleme urgente, precum aprobarea bugetului sau încheierea unor noi contracte pentru spaţiile comerciale de la metrou.

Ministrul Cătălin Drulă: ”Trebuie să se rezolve problemele situației financiare de la Metrorex”

,,Obiectivele sunt în primul rând cele care rezultă din Raportul Corpului de Control al Ministrului Transporturilor. Rezolvarea problemelor precum situaţia financiară a Companiei şi găsirea unui echilibru între cheltuieli şi venituri. Lucrurile au ajuns într-un punct în care nu sunt sustenabile sub nici o formă, doar 30 % din cheltuielile Metrorex sunt acoperite din venituri apoi vorbim despre incertitudinea juridică a spaţiilor comerciale de la metrou. Legea Bugetului prevede că, pentru companiile de stat cu pierderi, cheltuielile salariale nu pot depăşi nivelul de la începutul anului 2020. Există posibilitatea ca Metrorex să redevină o companie pe baze sănătoase prin ajustarea cheltuielilor salariale raportat la veniturile acesteia”, a declarat Cătălin Drulă la Radio România Actualități.

Nereguli cu salariile și sporurile angajaților de la Metrorex 

Potrivit Raportului Corpului de Control al Ministrului Transporturilor, anul trecut, cheltuielile cu salariile pentru timpul efectiv lucrat au fost de 270 de milioane de lei, în timp ce valoarea totală a sporurilor acordate a fost de 234 de milioane de lei, adică 87 %.

Încă de la începutul anului, a pornit un război între Cătălin Drulă și Sindicatul de la Metrou. Și asta din cauza faptului că în plină pandemie, când încasările au scăzut cu 80%, salariile angajaților de la metrou au fost majorate cu 18%.

Demnitarul este nemulțimt și de faptul că 64% din banii veniți din închirierea spațiilor comerciale de la metrou intră în contul sindicatului reprezentant de Ion Rădoi, de peste 20 de ani.

Citește și: 

Scandal pe salariile angajaților de la Metrorex. Leafa medie depășește 7.000 de lei

Miza scandalului de la Metrou: cine exploatează spaţiile comerciale. Liderul sindical Rădoi vs. Metrorex 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net