Cine sunt românii care vor să plece pe «Planeta roşie»: «Vom duce drapelul României pe Marte»

image
Cosmin a luptat în Legiunea străină

Toni şi Cosmin Prelipcean, doi fraţi din Bucureşti, s-au înscris pentru călătoria pe planeta Marte. Ei visează să fie primii locuitori pe Planeta roşie. Va reuşi să fie ales măcar unul dintre ei? Cosmin este cel mai optimist: a luptat în Legiunea străină şi se descurcă perfect în situaţii extreme.

„Viaţa mea e un roman”, aşa spune Cosmin, de 33 de ani, din cartierul bucureştean Militari. La 23 de ani, lupta în Legiunea străină, prin Africa. A trecut prin situaţii greu de imaginat şi de supravieţuit.

„Am fost exact ca Rambo. Am trecut prin momente de cumpănă, extrem de grele şi am făcut faţă pentru că am vrut să demonstrez că se poate”, ne-a explicat Cosmin.

El s-a grăbit să fie printre primii care se înscriu în proiectul de colonizare al planetei Marte, al organizaţiei Mars One. „Vreau să duc drapelul României pe Marte”, mai spune Cosmin.

Organizatorii speră ca până în septembrie să fie 500.000 de cereri, de pe toată planeta, din care să aleagă pe cei care ar putea să plece definitiv pe Marte, doar dus. În primele 10 zile, au fost peste 78.000 de înscrieri, din 120 de ţări, printre care 7 candidaţi din România.

image
Toni, 25 ani, ar vrea să zboare spre Marte ca Superman

Cosmin este însurat cu Adina, care nu prea a fost de acord să fie părăsită în acest fel.

„Acum mă susţine pentru că, dacă eu aş pleca, aş intra în istorie, ca primul român care a locuit pe Marte. Ea ar fi soţia primului marţian român. Ne-am zis că merită orice sacrificiu ca să realizez ceva măreţ în viaţă. În plus, aş scăpa de ratele la maşină”, ne-a mai spus Cosmin, mai în glumă, mai în serios.

Toni are 25 de ani şi s-a înscris pentru drumul spre Marte doar ca să îl susţină şi să îl încurajeze pe Cosmin. El cântă într-o trupă, Swagg Music Team, cu care vrea să îl promoveze pe Cosmin. Şi-ar dori foarte mult ca Smiley să „îi împrumute” piesa „Plec pe Marte”, care să devină imnul celor doi fraţi „marţieni”.

Foto: Sever Gheorghe

„Va fi ales doar un candidat dintr-o ţară, iar Cosmin are mult mai multe şanse decât mine. Dacă, totuşi, am să fiu ales eu, am să cer să îmi trimită şi 40 de fete, câte una la fiecare transport de provizii”, glumeşte Toni.

image
Primii locuitori de pe Marte vor locui în astfel de capsule presurizate

Până în septembrie, cei doi fraţi au emoţii uriaşe. Din sutele de mii de cereri, vor fi aleşi între 24 şi 40 de candidaţi cu cele mai multe şanse, care vor intra într-un program de pregătire special, ce va dura 7 ani. În utlmii 4 ani, vor locui în capsule presurizate, ca cele care vor ateriza pe Marte.

Cei care vor pleca primii, în anul 2021, vor fi votaţi de public, printr-un show de genul Big Brother.

simeon stalpnicul png
Primii locuitori de pe Marte vor locui în astfel de capsule presurizate

Taxa de înscriere, între 5 şi 75 $

Toţi candidaţii trebuie să plătească taxă de înscriere, care variază de la 5 $, la 75 $, iar în Statele Unite este de 38 $. Apoi să se prezinte printr -un videoclip în care se răspundă la trei întrebări.1. De ce vreţi să mergeţi pe Marte?2. Cum aţi descrie simţul umorului?3. Sunteţi candidatul perfect pentru această misiune pe Marte?

Marte e o planetă asemănătoare Pământului, cu anotimpuri similare. Se află la depărtare de 60 de milioane de kilometri, distanţă ce se parcurge în circa 9 luni. Culoarea roşie provine de la oxidul de fier ce se află la suprafaţă.

Ziua marţiană durează cu o jumătate de oră mai mult decât pe Pământ, iar anul calendaristic este de circa două ori mai lung.

Robotul Curiosity al NASA a înregistrat temperaturi mai mari de 0o Celsius. Atmosfera pe Marte e de 100 de ori mai rarefiată decât pe Pământ şi se estimează că nu este posibilă viața în afara clădirilor presurizate.

cub florin zamfirescu png
mugur mihaescu jpg
marilyn monroe
BeFunky collage (18) jpg
Declic Ministrul Mediului
Rica Raducanu, Facebook jpg
grig chiroiu, cristina deleanu, eugen cristea jpg
ajutor incalzire bani calorifer jpeg
Nord Stream FOTO Shutterstock jpg
Serghei Kisliţia
image
image
image
image
BeFunky collage (18) jpg
Declic Ministrul Mediului
ajutor incalzire bani calorifer jpeg
calendar ortodox 2022 02 octombrie Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina png
telefon mobil jpg
Referendum in zonele ocupate de rusi in Ucraina FOTO Profimedia (5) jpg