Circulaţia metroului ar putea fi oprită. Sindicaliştii se pregătesc de grevă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Uniunea Sindicatelor Libere (USL) Metrou pichetează, vineri, Ministerul Transporturilor, protestând faţă de tăierea a 41,5 milioane de lei din fondurile de exploatare.

USLM ameninţă că va declanşa o grevă generală. "Zilele trecute am avut negocieri cu ministerul şi administraţia, pe 27 septembrie expiră contractul colectiv de muncă. Ni s-au tăiat 41,5 milioane de lei din fondurile de exploatare, lucru care pune în pericol inclusiv siguranţa circulaţiei metroului. Acum avem doar un pichet aici, la minister, dar dacă lucrurile vor continua aşa ne vom aduna şi la Guvern şi, într-un final s-ar putea să ajungem să facem grevă generală", a declarat Ion Rădoi, preşedintele USLM, citat de rtv.net. 

Greva generală înseamnă oprirea metroului, dar cu asigurarea a o treime din activitate, ceea ce înseamnă că trenurile vor circula doar de la ora 16.00, a explicat liderul sindical. Ion Rădoi a mai spus că sindicatul „şi-ar putea retrage toţi oamenii pe care îi are la niveluri de vârf ale Partidului Social Democrat", el însuşi fiind fost membru al PSD.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net