«Ciuperca-dovleac» e bună pentru tratarea cancerului

simeon stalpnicul png

O pălărie cu o circumferinţă de un metru şi o greutate de şapte kilograme. Devenite „eroine" în foclorul local dar de fapt simple legume. Click! a aflat „secretul" ciupercilor gigant apărute în gospodăria unui ialomiţean din localitatea Brâncoveni care au semănat şoc şi groază printre oameni şi despre care reporterii ziarului au relatat în premieră zilele trecute.

Nicolae Bodeanu nu este un ţăran bogat şi nu se poate mândri cu recolte care să îl facă celebru dar ferma sa tot a devenit cunoscută. Pe terenul său au apărut cele mai mari ciuperci din România.

Ialomiţeanul a rămas uimit de ciupercile găsite pe terenul său

simeon stalpnicul png

„Este vorba de „calvitia gigantea" care produce cei mai mulţi spori dintre toate suratele sale. Este considerată cea mai prolifică ciupercă din lume. Dintr-una singură pot apărea până la 7.000 de „copii". Este specifică mai ales Marii Britanii unde specialiştii extrag din ea o substanţă folosită pentru tratarea cancerului. Au mai fost descoperite astfel de exemplare în ţara noastră dar niciodată atât de mari", ne povesteşte cel mai mare specialist în domeniu, Viorica Luchian Lagunovski, de la Universitatea Agronomică Bucureşti.

Legumele au fost cântărite şi au nu mai puţin de 7 kg

simeon stalpnicul png

„Nu este otrăvitoare ba chiar este comestibilă primele două-trei zile după ce apare, până îşi schimbă culoare din alb în galben. După aceea dacă o consumi nu te omoară dar cauzează dureri mari stomacale care duc la indigestii îngrozitoare", avertizează Viorica Luchian Lagunovski.

Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Roxana, alături Liviu Guță
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
BeFunky collage (18) jpg
cub iosif rotaru png
grig chiroiu, cristina deleanu, eugen cristea jpg
Tragedie Indonezia, EPA jpg
marilyn monroe
Submarin rus din clasa Borei FOTO mil.ru/Wikipedia
regele charles jpg
image
image
image
image
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
BeFunky collage (18) jpg
Declic Ministrul Mediului
ajutor incalzire bani calorifer jpeg
calendar ortodox 2022 02 octombrie Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina png
telefon mobil jpg