Clădiri bântuite din București

Ultima actualizare:

    Bucureștiul este plin de clădiri bântuite de spiritefoto: Turismistoric.ro
Bucureștiul este plin de clădiri bântuite de spiritefoto: Turismistoric.ro

Importante clădiri din Capitală sunt înconjurate de legende urbane cu fantomele oamenilor care au murit în condiții tragice sau fenomene aparent fără nici o explicație. Casa Poporului, Hotel Cișmigiu, Foișorul de Foc, Școala Centrală sau Biserica Sfântului Anton sunt câteva clădiri bântuite din București care trezesc fascinația turiștilor, dar și a locuitorilor.

Ca orice metropolă europeană, Capitala noastră este personaj principal în poveștile cu fantome. Mi multe clădiri bântuite din București , printre care și biserici, mănăstiri, spitale sau cetăți, conform Efemeride.ro, sunt la mare căutare. Sufletele oamenilor morți în condiții suspecte dau târcoale diverselor locuri, dând naștere la numeroase legende urbane, scrie Știritvr.ro.

Clădiri bântuite din București: detalii incredibile

Hotel Cișmigiu

Școala Centrală este bântuită de fantomele tinerelor eleve
Școala Centrală este bântuită de fantomele tinerelor eleve

Clădirea din centrul Bucureștiului a reprezentat un mare pas pentru modernismul românesc, dar a fost exploatată la maximum, fără să se facă renovările necesare. Închis după 1970, Hotel Cișmigiu a servit ca și cămin pentru studenții Academiei de Teatru și Film. O tânără din Republica Moldova s-a prăbușit în casa liftului și a murit după trei ore de chinuri groaznice, în care a strigat neîncetat după ajutor. Țipetele ei se mai pot auzi și acum în clădirea cu pricina, spun pasionații de fenomene paranormale.

Casa Poporului

În incendiul de la Biserica Sfântul Anton au murit mulți enoriași
În incendiul de la Biserica Sfântul Anton au murit mulți enoriași

Și Parlamentul României se numără printre clădirile bântuite din București. Legenda urbană spune că fantoma unei fete în vârstă de 20 de ani, pe nume Anca, a început să colinde coridoarele uneia dintre cele mai mari construcții din Europa, rupând sigilii, fluierând sau declanșând sistemele de alarmă. Ea apare noaptea, îmbrăcată cu o rochie de vară cu desen floral și cere ajutor personalului în uniformă.

Orfelinatul din Centrul vechi

În Palatul Parlamentului, bântuie fantoma unei tinere pe nume Anca
În Palatul Parlamentului, bântuie fantoma unei tinere pe nume Anca

Zona de divertisment din centrul capitalei are o istorie sumbră. Pe strada Franceză, există un loc bântuit, la numerele 13 și 14. Acolo, a funcționat un orfelinat condus de Stavrache Hagi-Orman, un om extrem de rău, care a ținut chinuit până la epuizare 203 copii ai străzii. Țipetele de foame și de sete ale micuților se pot auzi și astăzi, după miezul nopții, din clădirea cu obloanele trase de zeci de ani.

Spitalul Poștelor

Hotelul Cișmigiu este una dintre clădirile bântuite din București
Hotelul Cișmigiu este una dintre clădirile bântuite din București

În spatele Bisericii Stavropoleos, se află un spital, în care în urmă cu zeci de ani ajungeau oamenii grav bolnavi, pentru a li se fura organele. Traficanții plăteau bani frumoși pentru ele, apoi le băgau în niște geamantane frigorifice, conectate la bateria mașinii și fugeau cu ele. Spitalul Poștelor, așa cum se numea pe vremuri, face parte în prezent din clădirile bântuite din București, căci în nopțile lungi de iarnă se aud pe străduțele care dau înspre Teatrul de Comedie gemete și plânsete sfâșietoare.

Biserica Sfântul Anton

Muzeul Foișoril de Foc este una dintre clădirile bântuite din București
Muzeul Foișoril de Foc este una dintre clădirile bântuite din București

Aproape de Curtea Veche, tot în Centrul Vechi, există Biserica Sfântul Anton, cunoscută și sub denumirea Biserica Pușcăriei. În 1847, aici a avut loc un incendiu, când oamenii se aflau la slujba religioasă. Zeci de suflete au murit în focul care a distrus și alte clădiri din jur, iar sufletele lor sunt încă prezente în acel loc. Trupurile celor care nu au mai apucat să iasă din biserică au fost îngropate într-o groapă comună, la capătul căreia s-a înfipt o cruce mare. Icoana făcătoare de minuni a a Sf. Anton a scăpat totuși din incendiu, ea fiind adăpostită ulterior în biserica Sf. Gheorghe Vechi.

Strada Covaci

Orfelinatul din Centrul vechi face parte din itinerariul clădirilor bântuite din București
Orfelinatul din Centrul vechi face parte din itinerariul clădirilor bântuite din București

Cadavrele unor ciumați au ajuns tot într-o groapă comună, de pe strada Covaci, din Centrul Vechi al Bucureștiului, fără ca membrii familiilor lor să știe acest lucru. De atunci, fantomele lor bântuie zona, spre disperarea proprietarilor. Pe aceeași stradă cu clădiri bântuite din București, în momentul în care s-a săpat în zonă, a fost găsit scheletul unei femei necunoscute, în poziție de somn. Acesta fusese acoperit cu var, înainte de a fi îngropat.

„Casa Sângelui Negru”

simeon stalpnicul png

Casa din strada Mântuleasa, de la numărul 33, supranumită „Casa Sângelui Negru”, este bântuită de trei demoni și de fantoma lui Mircea Eliade. Legenda urbană spune că spiritele oamenilor uciși acolo l-ar fi inspirit pe marele scriitor rom\n să scrie nuvelele fantastice. Conform relatărilor vecinilor, noaptea se aud zgomote sinistre și dimineața se văd pete întunecate de sânge pe poarta clădirii care n-a mai fost locuită din 1948. Cea mai faimoasă dintre fantome se numește Bocănitoarea și aparține unei prostituate, care a murit la jumătatea secolului 19.

„Casa diavolului”

simeon stalpnicul png

Pe strada Praporgescu, se află o clădire în care se află o entitate demonică furioasă, care poate fi simțită de la depărtare, conform specialiștilor în paranormal. Pe vremuri, aici ar fi fost omorâte două femei, iar sufletele lor nu se pot odihni și vor răzbunare. Clădirea bântuită din București a căpătat denumirea de „Casa diavolului” pentru că, în nopțile cu lună plină, pe peretele exterior al casei apare numărul 666.

Clădiri bântuite din București: Școala Centrală  

      

Cunoscută inițial sub denumirea de „Pensionatul Domnesc de Fete”, una dintre clădirile bântuite din București a servit ca loc de educație a tinerelor din elita orașului. Fetele erau închise în clădire și supuse unor tratamente drastice, iar cele care au sfârșit în chinuri au dat naștere la multe povești cu fantome. Se spune că în Școala Centrală ușile se închid și se deschid singure, obiectele levitează și apar zone reci și mirosuri ciudate.

Muzeul Foișorului de Foc


    Muzeul Foișoril de Foc este una dintre clădirile bântuite din Bucureștifoto: bucharestdailyphoto.ro
Muzeul Foișoril de Foc este una dintre clădirile bântuite din Bucureștifoto: bucharestdailyphoto.ro

Nici această clădire nu a fost ocolită de povești cu fantome, mai ales că cei care o vizitează relatează că simt dureri în piept și o frică inexplicabilă. Legenda spune că soția unui paznic de la Foișor, care căuta dovezi pentru infidelitatea bărbatului, a căzut pe scări și a murit. De atunci, spiritul ei circulă prin clădire, împreună cu cel al unui pompier care a decedat prin combustie spontană.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
truck 2920533 1280 jpg
sectie votare jpg
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
23adbb27 d661 4add b171 ecdb61862362 jpeg
podul de piatra baile herculane jpg
Iosif Stalin citind ziarul (© Wikimedia Commons)
image
actualitate.net
image
actualitate.net