Clasa pregătitoare 2021. Ce documente trebuie să cuprindă dosarul de înscriere

image
P─ârin╚Ťii vor putea transmite cererile de ├«nscriere ╚Öi onlinefoto: Inquam Photos

├Änscrierile la clasa preg─âtitoare 2021 ├«ncep pe 29 martie ╚Öi au loc p├ón─â pe 28 aprilie 2021, potrivit unui ordin de ministru publicat ├«n Monitorul Oficial vineri seara. ├Än aceast─â perioad─â, p─ârin╚Ťii vor completa/ depune/ transmite cererile-tip de ├«nscriere. Cererile vor putea fi transmise online sau depuse la ╚Öcoala la care ace╚Ötia solicit─â ├«nscrierea copiilor, men╚Ťioneaz─â Ministerul Educa╚Ťiei ├«ntr-un comunicat trimis Edupedu.ro.

P─ârin╚Ťii nu vor putea alege nici anul acesta o anumit─â ├«nv─â╚Ť─âtoare din ╚Öcoala ├«n care ├«╚Öi ├«nscriu copiii. Concret, elevii vor fi repartiza╚Ťi aleatoriu ├«n clasele preg─âtitoare, fie ├«n ordinea alfabetic─â a numelor copiilor, fie prin tragere la sor╚Ťi.

O noutate fa╚Ť─â de anii trecu╚Ťi: evaluarea dezvolt─ârii psihosomatice a copilului dispare pentru cei care ├«mplinesc v├órsta de 6 ani ├«n perioada 1 septembrie-31 decembrie 2021. Este necesar─â doar recomandarea de la gr─âdini╚Ť─â.

Potrivit metodologiei oficiale, citate de Edupedu.ro, p─ârintele solicit─â gr─âdini╚Ťei pe care a frecventat-o copilul recomandarea pentru ├«nscrierea ├«n clasa preg─âtitoare.

  • Cererea de ├«nscriere ├«n clasa preg─âtitoare 2021
  • Recomandarea de la gr─âdini╚Ť─â/rezultatul evalu─ârii copilului de la CJRAE/CMBRAE
  • Copie a actului de identitate al p─ârin╚Ťilor/p─ârintelui
  • Copie a certificatului de na╚Ötere al copilului (acestea vor fi certificate ÔÇ×conform cu originalulÔÇŁ de c─âtre secretariatul unit─â╚Ťii de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt, pe baza documentelor originale)
  • Alte documente ├«n func╚Ťie de starea civil─â a p─ârin╚Ťilor
  • Declara╚Ťia pe propria r─âspundere pentru ├«nscrierea la clasa preg─âtitoare 2021
  • Avizul medicului de familie/medicului ╚Öcolar c─â elevul este ÔÇ×apt de ╚Öcoal─âÔÇŁ
  • Vaccin─ârile de la medicul de familie/copie carnet de vaccinare

Condi╚Ťii de ├«nscriere la clasa preg─âtitoare 2021

P─ârin╚Ťii ai c─âror copii ├«mplinesc v├órsta de 6 ani p├ón─â la data de 31 august 2021, inclusiv, au obliga╚Ťia de a ├«nscrie copiii ├«n ├«nv─â╚Ť─âm├óntul primar ├«n clasa preg─âtitoare, ├«n conformitate cu prevederile legii ╚Öi ale prezentei metodologii.

Procesul de ├«nscriere ├«n ├«nv─â╚Ť─âm├óntul primar nu este condi╚Ťionat de frecventarea grupei mari a ├«nv─â╚Ť─âm├óntului pre╚Öcolar.

P─ârin╚Ťii ai c─âror copii ├«mplinesc v├órsta de 6 ani ├«n perioada 1 septembrie ÔÇô 31 decembrie 2021, inclusiv, pot s─â ├«╚Öi ├«nscrie copiii ├«n ├«nv─â╚Ť─âm├óntul primar, ├«n clasa preg─âtitoare, dac─â nivelul lor de dezvoltare este corespunz─âtor.

├Än situa╚Ťia copiilor care au frecventat gr─âdini╚Ťa, ├«nscrierea ├«n clasa preg─âtitoare se face la solicitarea scris─â a p─ârin╚Ťilor, ├«n baza recomand─ârii eliberate de unitatea de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt cu nivel pre╚Öcolar.

Evaluarea dezvolt─ârii copiilor se efectueaz─â de c─âtre centrele jude╚Ťene de resurse ╚Öi asisten╚Ť─â educa╚Ťional─â/Centrul Municipiului Bucure╚Öti de Resurse ╚Öi Asisten╚Ť─â Educa╚Ťional─â (CJRAE/CMBRAE) doar ├«n situa╚Ťia copiilor care nu au frecventat gr─âdini╚Ťa sau care s-au ├«ntors din str─âin─âtate, ├«n perioada prev─âzut─â de Calendarul ├«nscrierii ├«n ├«nv─â╚Ť─âm├óntul primar.

Comisia jude╚Ťean─â/a municipiului Bucure╚Öti de ├«nscriere a copiilor ├«n ├«nv─â╚Ť─âm├óntul primar, denumit─â ├«n continuare Comisia jude╚Ťean─â / a municipiului Bucure╚Öti, poate decide organizarea activit─â╚Ťii de evaluare a dezvolt─ârii copiilor ├«n loca╚Ťii accesibile, pentru a evita deplasarea pe distan╚Ťe lungi a copiilor ╚Öi a p─ârin╚Ťilor acestora.

Cum se face înscrierea propriu-zisă în clasa pregătitoare 2021

P─ârin╚Ťii copiilor depun/transmit prin e-mail sau prin po╚Öt─â, la CJRAE/CMBRAE, cererea-tip, pentru evaluarea copilului, dac─â este cazul.

Perioada de desf─â╚Öurare a activit─â╚Ťii de evaluare a dezvolt─ârii copiilor, efectuat─â de CJRAE/CMBRAE, precum ╚Öi adresele acestor institu╚Ťii la care se desf─â╚Öoar─â evaluarea sunt afi╚Öate la avizierul ╚Öi pe site-ul unit─â╚Ťilor de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt, CJRAE/CMBRAE ╚Öi al inspectoratului ╚Öcolar. Activitatea va fi realizat─â ├«n intervalul orar 10,00-18,00, ├«n baza unei program─âri telefonice, astfel ├«nc├ót programul de desf─â╚Öurare s─â poat─â fi adaptat pentru asigurarea tuturor m─âsurilor de siguran╚Ť─â ╚Öi s─ân─âtate a copiilor ╚Öi p─ârin╚Ťilor.

Rezultatul evalu─ârii dezvolt─ârii copilului este comunicat ├«n scris, prin e-mail sau prin po╚Öt─â, cu confirmare de primire, dup─â caz, sau este ├«nm├ónat direct p─ârintelui/ tutorelui legal instituit/ reprezentantului legal care a solicitat evaluarea. Rezultatul evalu─ârii nu poate fi contestat ╚Öi are caracter confiden╚Ťial.

Alegerea unit─â╚Ťii de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt la care va fi ├«nscris copilul

To╚Ťi copiii ai c─âror p─ârin╚Ťi solicit─â ├«nscrierea ├«n clasa preg─âtitoare la ╚Öcoala de circumscrip╚Ťie sunt ├«nmatricula╚Ťi la unitatea de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt solicitat─â.

Pe locurile libere se ├«nscriu ╚Öi, ulterior, se ├«nmatriculeaz─â copiii care provin din alte circumscrip╚Ťii ╚Öcolare, inclusiv din alte localit─â╚Ťi, ├«n conformitate cu solicit─ârile p─ârin╚Ťilor ╚Öi cu prevederile prezentei metodologii.

├Än sensul prezentei metodologii, num─ârul locurilor libere la clasa preg─âtitoare este stabilit ca diferen╚Ť─â ├«ntre num─ârul de locuri alocate pentru clasa preg─âtitoare ╚Öi num─ârul de copii din circumscrip╚Ťie care trebuie ├«nscri╚Öi la acel nivel de clas─â.

├Än situa╚Ťia ├«n care ├«ntr-o unitate de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt num─ârul cererilor de ├«nscriere primite de la p─ârin╚Ťi al c─âror domiciliu se afl─â ├«n afara circumscrip╚Ťiei ╚Öcolare este mai mare dec├ót num─ârul de locuri libere, se aplic─â criterii de departajare generale ╚Öi specifice, stabilite ├«n conformitate cu prevederile prezentei metodologii.

Criteriile generale de departajare care se aplic─â ├«n situa╚Ťia prev─âzut─â la alin. (1) sunt urm─âtoarele:

Cererea de înscriere în clasa pregătitoare 2021 poate fi descărcată de aici.

Cererea de evaluare pentru înscreirea copilului în clasa pregătitoare 2021 poate fi descărcată de aici.

borcea piscina JPG
IMG 0810 jpg
1 meghan kate jpg jpeg
gianina corondan tb1000 jpg
ioana ginghina cu fiica jpg
giulia anghelescu2 png
bravo ai stil foto facebook 40288700 (1) webp
andra maruta copii png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
pride lgbt new york5 png
calendar ortodox 2021 27 iunie sfantul cuvios samson primitorul de straini png
Neversea2019 0706 184002 9091 AH   WEB size  jpg
foto1 front medvedev epa efe jpg
inchisoare shutterstock 1030254055 0 jpeg
1 meghan kate jpg jpeg