Clasa pregătitoare. Totul despre înscrierea copiilor în anul școlar 2020-2021

Ultima actualizare:

    Înscrierile în clasa pregătitoare 202-2021 vor începe pe 4 martie (Foto: Arhivă Adevărul))
Înscrierile în clasa pregătitoare 202-2021 vor începe pe 4 martie (Foto: Arhivă Adevărul))

Ministerul Educației a publicat în dezbatere publică calendarul și metodologia pentru înscrierea la școală în anul școlar 2020-2021. Prima etapă de înscriere va avea loc în luna martie, iar cea de-a doua etapă de înscriere va avea loc în luna aprilie, după vacanța de Paște.

Ministerul Educației a publicat proiectul calendarului de înscriere în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2020-2021. Pe 24 februarie, școlile și inspectoratele școlare trebuie să afișeze circumscripțiile școlare și numărul de clase pregătitoare alocate. Tot pe 24 februarie va fi afișat programul de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor. Copiii care împlinesc 6 ani după 1 septembrie 2019 pot să urmeze clasa pregătitoare numai după ce trec printr-o evaluare psihosomatică.  Cei în cazul cărora evaluarea arată că dezvoltarea psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare vor fi consiliaţi în vederea înscrierii la grădiniţă, în grupa mare.

Prima etapă de înscrieri în clasa 0 începe pe 4 martie

Înscrierile în clasa pregătitoare încep anul acesta 4 martie, potrivit proiectului pus în dezbatere publică, anunţă edupedu.ro. Proiectul calendarului de înscrieri în clasa pregătitoare prevede că în perioada 4 martie – 23 martie părinții trebuie să completeze, online sau la școala pe care o doresc pentru copii, cererile-tip de înscriere. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, zilnic, în intervalul orar 8,00-18,00 (luni-vineri).  Listele cu copiii înscriși în clasa pregătitoare vor fi afișate, la școli, pe 1 aprilie 2020, când se încheie și prima etapă de înscriere în învățământul primar în anul școlar 2020-2021.

A doua etapă de înscrieri în clasa 0 începe pe 22 aprilie

A doua etapă de înscriere în învățământul primar începe pe 22 aprilie cu depunerea cererilor de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă, până pe data de 30 aprilie. Între 4 şi 6 mai se procesează cererile, iar pe 7 mai se afişează la fiecare unitate de învățământ listele finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

Citește și:

Clasa pregătitoare. Noi reguli de înscriere în anul școlar 2020-2021

Încep pregătirile pentru şcoală şi grădiniță. Ce nu trebuie să lipsească din garderobă și ghiozdan

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Ulpia Traiana Sarmizegetusa Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (10) JPG
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net