Click! îţi spune 5 greşeli pe care le faci atunci când eşti la volan

Ultima actualizare:
Greseli cand conduci
Greseli cand conduci

Vorbeşti la telefon, trimiţi mesaje, mănânci un sandviş sau bei o cafea. Iată doar câteva dintre obiceiurile proaste pe care unii şoferi le au în trafic. Mai nou, sunt persoane care citesc ziarul în timp ce aşteaptă la stop, iar alţii se joacă cu căţelul care stă pe scaunul din dreapta. Sunt lucruri banale, cu toţii le-am făcut măcar o dată. Însă, pot provoca accidente grave. Uite ce să nu faci atunci când eşti la volan!

Vorbeşti la telefonul mobil

Ştii că e interzis, dar tot o faci. Vorbitul la telefon în trafic poate fi extrem de periculos, dar te gândeşti că ţie nu ţi se poate întâmpla nimic. Greşit!

Chiar dacă tu crezi că eşti atent, trebuie să ştii că atenţia nu mai este focusată 100% la drum sau la manevrele pe care trebuie să le faci şi, într-o clipă doar, poţi provoca un accident rutier.

Mai mult, vorbind la telefonul mobil, eşti nevoit să manevrezi volanul cu o singură mână. Recomandat este să-ţi cumperi căşti handsfree. Preţurile sunt pentru toate buzunarele, eviţi incidente leîn trafic dar şi amenzile pe care ai putea să le primeşti de la poliţiştii rutieri.

Nu mânca şi nu bea în timp ce conduci

Dacă ţi-e foame, ar trebui să opreşti undeva să mănânci. Mâncatul şi băutul la volan (cafea, ceai, suc) pot fi extrem de periculoase. Imaginează-ţi ce reacţie ai avea dacă ai vărsa, din greşeală, o băutură fierbinte şi te-ai stropi pe mâni sau pe picioare. Ai avea nişte reacţii necontrolate care ar putea provoca accidente. Este recomandat să ai un suport pentru pahare în care să ţii lichidele şi să bei doar când maşina este oprită.

Atenţie unde ţii sticla de apă!

Dacă nu foloseşti locurile speciale din maşina ta pentru depozitarea recipientelor, s-ar putea să te trezeşti cu sticla de apă pe jos şi, mai grav, sub pedale. Nu ţine sticla cu apă pe scaunul din dreapta pentru că, la o frână mai bruscă s-ar putea să cadă.  

Transporţi animale în maşină

Că transporţi animale în maşină nu e nici o problemă atunci când acestea se află închise într-o cuşcă de transport. Însă, un câine care se află pe bancheta din spate sau pe scaunul din faţă îţi distrage foarte repede atenţia. Mai mult, ar putea să te împiedice să manevrezi autoturismul corespunzător. Va trebui să fii aproape tot timpul cu ochii pe el. Transportă animalele în cuşca de transport pentru a evita orice incidente care pot apărea.

Atenţie la covoraşe!

E recomandat să ai în maşină covoraşe originale, care să se potrivească cu modelul autoturismului. Uneori, folosim covoraşe care nu se potrivesc. Rezultatul? Se mişcă şi pot acoperi pedalele sau pot intra sub pedale. Astfel, se blochează mecanismul acestora, iar tu nu mai poţi frâna sau accelera atunci când ai nevoie. Alegerea unor covoraşe de maşină originale nu este un lux sau o fiţă, ci o necesitate! 

Uite ce găseşti în magazine!

Când eşti la volan, foloseşte în locul telefonului mobil dispozitive handfree. Iată câteva modele!


    Greseli cand conduci
Greseli cand conduci

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
image
actualitate.net
image
actualitate.net