Click! îţi spune ce încălţăminte să porţi ca să nu aluneci pe gheaţă

Ultima actualizare:
info
info

Gheaţa, zăpada şi poleiul ne obligă să lăsăm deoparte cizmele cu toc şi să încălţăm bocanci şi ghete cu talpă plată. Dar nu e suficient ca să ne ferim de căzături. Trebuie să ştim ce modele să alegem pentru a ne simţi în siguranţă mai ales atunci când mergem mult pe jos. Uite la ce să fii atent când cumperi încălţăminte de iarnă.

Mergem pe jos, alergăm după tramvaie şi autobuze, coborâm sau urcăm în viteză scările de la metrou. Câteodată, nici nu ne dăm seama că pe jos este gheaţă. Sau, ne dăm seama prea târziu. Când deja am căzut. Cum să ne ferim? Simplu! Cumpărând încălţămintea adecvată sezonului.

Nu purta tocuri - Pe gheaţă tocurile, indiferent de mărimea şi de forma lor, sunt total neindicate, mai ales dacă vei merge mult pe jos. Nu te gândi că pe zăpadă nu ţi se va întâmpla nimic. Încalţă cizme sau ghete cu talpă joasă!

Alege tapla cu striaţii - Cea mai indicată pereche de încălţăminte de iarnă, fie că vorbim despre cizme,  ghete sau bocanci, este aceea care are talpă cu straţii. Materialul trebuie să fie unul nu foarte dur ci în aşa fel încât să-ţi permită să-ţi ancorezi şi să-ţi echilibreazi cât mai bine corpul.

Cumpără încălţăminte din cauciuc - Cizmele cu talpă din cauciuc sau cauciuc microporos sunt foarte indicate pe gheaţă şi zăpadă. Au talpa plată şi flexibilă.


    info
info

UGG-urile, cele mai indicate - Sunt călduroase, au talpa plată, dintr-un material cauciucat care te va împiedica să aluneci pe gheaţă. Poartă-le cu încredere atât pe  polei cât şi pe zăpadă.

Optează pentru bocancii de iarnă - au talpa groasă, extrem de rezistentă, cu striaţii adânci  şi special concepută ca să te protejeze de căzături.

Ioana Stanciu, medic de familie  

Medicul de famile Ioana Stanciune-a explicat de pericolul ne pândeşte iarna dacă nu ne încălţăm corespunzător. "Chiar dacă este iarnă, afară e zăpadă, gheaţă şi polei multe femei nu pot renunţa la tocuri în ideea în care lor nu li se poate întâmpla nimic.

„Lasă că o să fiu atentă" ne spunem de cele mai multe ori şi încălţăm cizmele cu toc. Odată ce-ai căzut, rişti să suferi fracturi ale coastelor, membrelor superioare sau inferioare şi chiar fracturi ale coloanei vertebrale. Fracturile pot fi închise sau deschise şi se produc şi în funcţie de sănătatea sistemului osos. Astfel, persoanele care suferă de osteoporoză sunt cele mai afectate. Este indicat să folosim încălţăminte cu talpă joasă şi antiderapantă."

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Halep jpg
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net