Clinică privată, închisă după cazul falsului chirurg Matteo Politi


    Matteo Politi, la audieri la secţia 4 Poliţie, după ce a fost prins de poliţiştifoto: captură video Pro Tv
Matteo Politi, la audieri la secţia 4 Poliţie, după ce a fost prins de poliţiştifoto: captură video Pro Tv

Italianul cu 8 clase care a operat fără studii de specialitate la mai multe clinici private din Bucureşti a pus autorităţile pe jar. În timp ce falsul medic este arestat preventiv pentru 30 de zile, inspectorii sanitari au luat la bani mărunţi unităţile medicale unde acesta a lucrat. În urma controalelor, o clinică a fost închisă, trei unităţi au rămas fără autorizaţii de funcţionare, iar la alte două adrese se desfăşurau alte activităţi decât cele cu scop medical.

Direcția de Sănătate Publică din București a anunțat Ministerul Sănătății că a verificat 10 unități sanitare private din municipiul București, ca urmare a informațiilor privind activitatea falsului medic Matteo Politi. Conform raportului preliminar, inspectorii DSPMB au decis închiderea uneia dintre aceste clinici medicale, au  emis decizii de suspendate a activității pentru alte 3 clinici medicale și au aplicat sancțini contravenționale în valoare de 72 200 de lei. Inspectorii sanitari au constatat că în cazul a două dintre adresele la care figurau clinici medicale nu se desfășura activitate medicală, una dintre unități fiind în reamenajare, iar în cadrul celeilalte desfășurându-se comerț de produse farmaceutice.

Ce nereguli au găsit inspectorii sanitari

Pe lângă aceste neregului, inspectorii au mai constatat şi altele. Cabinetul de Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reparatorie, acolo unde italianul îşi desfăşura activitatea nu avea dotările minime necesare, medicamentele aveau termenul de valabilitate depășit, iar în sala de operații s-a găsitinstrumentar și material moale nesterile. La data controlului, într-una dintre clinici nu s-a putut face dovada autorizației sanitare de funcționare, nu exista grup sanitar pentru personal.

În cazul clinicii care a fost închisă, unitatea acorda consultații medicale deși avea emisă decizia de suspendare a activității încă din luna septembrie a anului 2018, iar la una dintre cele 10 clinici verificările sunt în curs de desfășurare, ele nefiind finalizate.

Matteo Politi a operat în clinica Adinei Alberts

Colaborarea dintre Adina Alberts și Matteo Politi, cunoscut sub numele de Matthew Mode, a pornit la abordarea italianului, care s-a arătat interesat să închirieze un cabinet în clinica acesteia, ca mai apoi să-și arate disponibilitatea financiară de a o cumpăra cu totul. Soţia omului de afaceri Viorel Cataramă a mărturisit că în urmă cu un an a dat câteva anunţuri prin care îşi dorea să închireze spaţiul clinicii. 

"Discuția noastră a fost de natură imobiliară. El și-a manifestat interesul să închirieze întreaga clinică, apoi a spus că ar dori să o cumpere, pentru că are două proprietăți, una în Italia și una la Londra, care valorează 6 milioane de euro, și ar primi cu ușurință credit. El a făcut la noi câteva intervenții de mică anvergură și doar una singură de anvergură, într-o zi în care eu nu eram în țară. Ne-a anunțat că face o intervenție la nivelul sânilor, cu anestezie locală și ne-am trezit că și-a chemat o echipă destul de numeroasă, o asistentă…etc. În contract asta era prevăzut, să-și aducă o echipă de ajutor.  A efectuat o operație de anvergură, acesta fiind și principalul motiv pentru care ne-am adresat ulterior Colegiului Medicilor și Poliției”,  explica la momentul izbucnirii scandalului Adina Alberts.

Citeşte şi: 

Legătura neştiută dintre falsul chirurg italian şi o vedetă de la noi

Matteo Politi a făcut intervenţii dezastruoase şi în Anglia: «Mi-a injectat buzele acasă la mine»

Prințul Harry jpg
cub irina margareta nistor png
cub horoscop iertare png
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
cub adriana iliescu și eliza png
cub horoscop supărare png
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 7 februarie sfantul partenie png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Icoana Basilica ro webp
Papa Francisc Captură video jpg
Marile lanțuri de magazine spun că nu duc lipsă de alimente jpeg
zura jpg