”Cod roșu” de caniculă! Aerul este fierbinte în vestul țării

Ultima actualizare:

    În vestul țării, se respiră aer fierbinte
În vestul țării, se respiră aer fierbinte

Meteorologii au emis avertizare ”cod roșu” pentru județele Arad și Bihor, unde se vor înregistra la prânz 38 -39 de grade, informează ANM. La ora 8.00, în această dimineață,în vestul țării erau 27 de grade la Beiuș, 26 de grade la Sântana și Marghita.

Valul de căldură din Deșertul Sahara a acoprit toată țara noastră. La primele ore ale dimineței, erau deja 25 -27 d egrade în aproape toate regiunile. La București, la ora 8.00 se înregistrau 25 de grade, iar la Constanța 26 de grade.

Meteorologii avertizează că frontul de aer fierbinte va persista şi pe parcursul zilei de joi, 9 iulie, în regiunile sudice şi sud-estice, iar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat începând din vestul ţării.

COD ROŞU. În judeţele Arad şi Bihor se vor înregistra temperaturi maxime de 38...39 de grade, apropiindu-se de recordurile absolute de temperatură ale regiunii.

COD GALBEN. Miercuri, 8 iulie, canicula va persista şi se va accentua. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35...38 degrade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în toată ţara.

COD PORTOCALIU. În după-amiaza zilei de miercuri, 8 iulie, în Banat, Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei temperaturile maxime vor fi de 37...39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net