Codul rutier, modificat. Șofatul agresiv va fi sancționat cu amenzi usturătoare

Ultima actualizare:

    Cosul Rutier ar putea fi modificat pâna la sfârșitul anului
Cosul Rutier ar putea fi modificat pâna la sfârșitul anului

Codul rutier, modificat până la sfârșitul anului? Este o propunere care, dacă va fi aprobată, va lăsa mulți șoferi fără carnet. Polițiștii vor sancțiuni mai dure pentru cei care folosesc flashurile în trafic sau conduc agresiv.

Codul rutier, modificat. Se introduc noi amenzi 

Polițiștii vor pedepse mai mari pentru șoferii care încalcă legea în trafic. În următoarele luni, agenții de la rutieră vor să înăsprească sancțiunile pentru vitezomani și să introducă noi amenzi pentru cei care conduc agresiv. Decizia vine după ce România și-a menținut ultimul loc în topul european al siguranței rutiere.

Agresivitatea în trafic, aspru sancționată

Flash-uri, slalom printre mașini, șicane în trafic. Șoferii care nu conduc civilizat ar urma să fie amendați chiar și cu 2.900 de lei, dacă Poliția reușește să schimbe Codul Rutier. Pentru prima dată, apare termenul de „conducere agresivă”. Aceasta este o măsură menită să mai domolească din nervii șoferilor care au porniri violente și care conduc de parcă ar fi singuri pe stradă. 

Se introduce un nou prag de viteză 

Poliția vrea sancțiuni mai dure și pentru vitezomani. Acum, șoferii pot rămâne fără permis 90 de zile, dacă depășesc limita de viteză cu 50 de kilometri la oră. Noul Cod Rutier vine cu încă un prag de viteză.

Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt IGPR a declarat pentru Digi24 că  depășirea vitezei cu mai mult de 70 de kilometri la oră ar putea duce la  suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioada de 120 de zile. În plus, vor fi înăsprite pedepsele și pentru neacordare de prioritate sau depășire ilegală. Dacă până acum, șoferii rămâneau fără permis pentru 30 de zile, conform noului Cod, cei care încală aceste reguli, vor rămâne pietoni două luni. Schimbarea vine după ce România a ajuns, din nou, pe ultimul loc în clasamentul european al siguranței rutiere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net