┬źcolectiv┬╗, ├«n regia lui Alexander Nanau, desemnat documentarul european al anului la EFA

13 decembrie 2020
image
Filmul ÔÇ×colectivÔÇŁ, ├«n regia lui Alexander Nanau, a fost desemnat s├ómb─ât─â sear─â cel mai bun documentar la Premiile Academiei Europene de FilmFoto Facebook

ÔÇ×colectivÔÇŁ, regizat de Alexander Nanau, a fost desemnat documentarul european al anului, s├ómb─ât─â sear─â, la a 33-a edi┼úie a premiilor Academiei Europene de Film.

La categoria ÔÇ×Documentar EuropeanÔÇŁ au fost selectate ÔÇ×Acas─âÔÇŁ (Rom├ónia, Germania, Finlanda), de Radu Ciorniciuc, ÔÇ×colectivÔÇŁ (Rom├ónia, Luxembourg), de Alexander Nanau, ÔÇ×GundaÔÇŁ (Norvegia, SUA), de Victor Kossakovsky, ÔÇ×Petite filleÔÇŁ (Fran┼úa), de S├ębastien Lifshitz, ÔÇ×Saudi RunawayÔÇŁ (Elve┼úia), de Susanne Regina Meures, ┼či ÔÇ×The CaveÔÇŁ (Siria, Danemarca), de Alisar Hasan & Feras Fayyad.

Nanau a mul┼úumit protagoni┼čtilor ÔÇ×pentru curajul de a se opune corup┼úiei din sistemul rom├ónesc ┼či pentru curajul de a ne l─âsa s─â intr─âm ├«n vie┼úile lorÔÇŁ.

ÔÇ×colectivÔÇŁ este un documentar observa┼úional care spune povestea primului an de dup─â incendiul din clubul bucure┼čtean Colectiv, care a dus la moartea a 64 de oameni. Filmul urm─âre┼čte autorit─â┼úi ┼či jurnali┼čti, c─âut├ónd s─â expun─â adev─ârul. Este un film despre sistem versus oameni, despre adev─âr versus manipulare, despre interes personal versus interes public, despre curaj ┼či responsabilitate.

Documenarul, care a avut premiera ├«n afara competi┼úiei la Festivalul de Film de la Vene┼úia din 2019, este propunerea Rom├óniei pentru o nominalizare la categoria ÔÇ×lungmetraj interna┼úionalÔÇŁ a premiilor Oscar 2021.

ÔÇ×Este o mare onoare. A┼č vrea s─â le mul┼úumesc membrilor Academiei. Protagonistul nostru este un jurnalist independent care are curajul s─â dezv─âluie corup┼úia. Este important c─â cinematografia european─â ├«┼či ├«ndreapt─â privirea spre jurnalismul de investiga┼úie. V─â mul┼úumescÔÇŁ, a declarat regizorul Alexander Nanau, ├«ntr-o interven┼úie virtual─â ├«n cadrul galei, dup─â anun┼úarea premiului.

Gala de premiere a fost organizat─â la Berlin, f─âr─â public, ┼či a fost transmis─â pe pagina de internet a Academiei Europene de Film (EFA). Nominaliza┼úii au fost prezen┼úi virtual la ceremonie.

fuego iubita2 png
razvan si irina fodor
andreea tonciu png
cub maria tonciu mama png
andreea banica
roxana nemes png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
vladimir putin picior png
Bayraktar TB2 Runway jpg
variola maimutei 2 jpg
calendar ortodox 2021 24 mai sfantul cuvios simeon cel din muntele minunat gabriel toma chituc jpeg
bentley copy jpg
sandra parlamentara copy jpg