«colectiv», în regia lui Alexander Nanau, desemnat documentarul european al anului la EFA

Ultima actualizare:

    Filmul „colectiv”, în regia lui Alexander Nanau, a fost desemnat sâmbătă seară cel mai bun documentar la Premiile Academiei Europene de FilmFoto Facebook
Filmul „colectiv”, în regia lui Alexander Nanau, a fost desemnat sâmbătă seară cel mai bun documentar la Premiile Academiei Europene de FilmFoto Facebook

„colectiv”, regizat de Alexander Nanau, a fost desemnat documentarul european al anului, sâmbătă seară, la a 33-a ediţie a premiilor Academiei Europene de Film.

La categoria „Documentar European” au fost selectate „Acasă” (România, Germania, Finlanda), de Radu Ciorniciuc, „colectiv” (România, Luxembourg), de Alexander Nanau, „Gunda” (Norvegia, SUA), de Victor Kossakovsky, „Petite fille” (Franţa), de Sébastien Lifshitz, „Saudi Runaway” (Elveţia), de Susanne Regina Meures, şi „The Cave” (Siria, Danemarca), de Alisar Hasan & Feras Fayyad.

Nanau a mulţumit protagoniştilor „pentru curajul de a se opune corupţiei din sistemul românesc şi pentru curajul de a ne lăsa să intrăm în vieţile lor”.

„colectiv” este un documentar observaţional care spune povestea primului an de după incendiul din clubul bucureştean Colectiv, care a dus la moartea a 64 de oameni. Filmul urmăreşte autorităţi şi jurnalişti, căutând să expună adevărul. Este un film despre sistem versus oameni, despre adevăr versus manipulare, despre interes personal versus interes public, despre curaj şi responsabilitate.

Documenarul, care a avut premiera în afara competiţiei la Festivalul de Film de la Veneţia din 2019, este propunerea României pentru o nominalizare la categoria „lungmetraj internaţional” a premiilor Oscar 2021.

„Este o mare onoare. Aş vrea să le mulţumesc membrilor Academiei. Protagonistul nostru este un jurnalist independent care are curajul să dezvăluie corupţia. Este important că cinematografia europeană îşi îndreaptă privirea spre jurnalismul de investigaţie. Vă mulţumesc”, a declarat regizorul Alexander Nanau, într-o intervenţie virtuală în cadrul galei, după anunţarea premiului.

Gala de premiere a fost organizată la Berlin, fără public, şi a fost transmisă pe pagina de internet a Academiei Europene de Film (EFA). Nominalizaţii au fost prezenţi virtual la ceremonie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net