Comisia Europeană donează roboţi de dezinfecţie pentru spitalele din România

Ultima actualizare:

    Spitalele din România vor primi roboți de dezinfecție din partea Comisiei Europene Sursă foto: Profimedia
Spitalele din România vor primi roboți de dezinfecție din partea Comisiei Europene Sursă foto: Profimedia

Şapte spitale din România vor primi roboţi, donaţi de Comisia Europeană, pentru a dezinfecta camerele pacienţilor, sprijinind astfel reducerea şi stoparea răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2.

Spitale din Bucureşti, Constanţa şi Oradea vor beneficia de capacitatea acestor roboţi de a dezinfecta o cameră de spital de mărime standard într-un timp foarte scurt, de aproximativ 15 minute, prin utilizarea luminii ultraviolete, precum şi de faptul că o singură încărcare a unei unităţi permite dezinfectarea a peste 18 camere, arată un comunicat de presă al Comisiei Europene. 

Roboţii de dezinfecţie au ajuns sau vor ajunge în curând în 22 de alte state membre UE, în urma interesului manifestat de către spitale față de aceștia, relatează

 „Obiectivul este de a asigura un mediu steril în spitale fără a expune personalul la riscuri nenecesare. Deoarece este vorba de un proces fizic şi nu unul ce foloseşte dezinfectanţi chimici, acesta este mult mai sigur pentru personalul spitalicesc, având în vedere că acesta nu mai trebuie astfel să mânuiască, transporte sau să depoziteze produse chimice toxice, periculoase sau corozive. Personalul de curăţenie poate opera robotul de la distanţă, prin intermediul unei aplicaţii mobile, iar operaţiunea poate fi iniţiată din exteriorul camerei ce urmează a fi dezinfectată, astfel încât nici un lucrător din domeniul sanitar nu este prezent în timpul procesului”, potrivit comunicatului emis de Comisia Europeană. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cum să alegi o centrală de apartament?
image
image
image
image
image
image
3 kamala harris jpg jpeg
apa alcalina jpg
rochii vacanta jpg
via dell amore calea iubirii jpg
scoala jpg
media 172171263041807200 png
575302124023416139984130915188503265381205646 ploi canicula foot pexels com realitatea net jpg
wizz air avion jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net