Comuna blestemată din Neamț: şapte copii au murit în numai patru luni!

Ultima actualizare:

    Cinci suflete au urcat astă-vară la CerFoto: Facebook
Cinci suflete au urcat astă-vară la CerFoto: Facebook

Câtă durere! Într-o comună din judeţul Neamţ s-au prăpădit, în numai câteva luni, nu mai puţin de şapte copii! Cinci dintre ei au murit pe 1 august, la scăldat în apele Siretului, iar doi s-au stins pe 21 noiembrie, într-un accident rutier.

Şir de drame! Comuna Bahna, din Neamţ, pare a fi blestemată: în doar patru luni, şapte copii şi un adult şi-au pierdut viaţa. Ultima nenorocire a avut loc pe 21 noiembrie: într-un accident produs pe E 85 s-au stins Giani Gureanu, de 23 de ani, şi fiii săi, de o lună, respectiv 3 ani. Membrii familiei plecaseră, în jurul orei 9.00, către Roman, pentru a face cumpărături. La volan se afla tânărul, care, la intrarea de pe un drum secundar în şoseaua europeană, n-a observat un TIR. Geani Gureanu era lăutar de meserie şi avea o formaţie cu care cânta la diverse evenimente.

Și preoții sunt șocați de cele întâmplate în comuna Bahna

„În întrega mea carieră preoţească nu am avut un caz atât de dramatic. E greu de reprodus în cuvinte tot ceea ce simţim şi noi, ca preoţi slujitori, în timpul slujbei de înmormântare”, spune Dan Alexandru Antoce, protopopul Romanului, pentru Monitorul de Neamţ. 

Autorităţile locale s-a implicat şi au acordat un ajutor de 500 de lei pentru fiecare persoană decedată.Altă dramă avea loc în prima zi a lunii august. Opt copii au plecat la scăldat, dar acasă aveau să se mai întoarcă doar trei. Cinci puşti, cu vârste între 14 şi 18 ani, au murit unul după altul, în decurs de câteva minute. “Unul dintre ei s-a băgat în apă. Cei de pe mal au văzut că-l trage apa, aşa că au sărit unul după altul să se salveze. Din păcate, un singur băiat, rămas pe mal, a legat nişte prosoape şi a întins un băţ, reuşind să salveze doi dintre ei. Ceilalţi cinci s-au înecat“, relata Gheorghe Pătraşcu, edilul din Bahna. 


    E 85, o şosea pe marginea căreia sunt tot mai multe cruciFoto: monitorulneamt.ro
E 85, o şosea pe marginea căreia sunt tot mai multe cruciFoto: monitorulneamt.ro

Primăria acorda la vremea respectivă un sprijin material de câte 500 de lei familiilor îndoliate, iar Arhiepiscopia Romanului contribuia cu 10.000 de lei. Pe 5 august, la funeraliile celor cinci adolescenţi  au fost momente sfâşietoare. Toată suflarea comunei a participat la slujbe, scrie adevarul.ro. Pe drumul spre cimitir, bătrânele spuneau că nu se poate mai mare nenorocire: „Doamne, trebuia să ne iei pe noi, babele din sat, nu pe aceşti copilandri“.  


    Echipajele medicale au încercat zadarnic să-i salveze pe puştiFoto: ISU Bacău
Echipajele medicale au încercat zadarnic să-i salveze pe puştiFoto: ISU Bacău

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net