Condamnată la 1 an și 6 luni de închisoare într-un dosar de fraudă, soția fostului edil din Baia de Aramă candidează pentru funcția de primar

Ultima actualizare:

    Mihaela Dunărințu și soțul ei, Rafael Foto: Facebook
Mihaela Dunărințu și soțul ei, Rafael Foto: Facebook

Cu soțul după gratii, fost primar în Baia de Aramă, Mihaela Dunărințu și-a depus candidatura pentru aceeași funcție. Ea însăși condamnată cu suspendare într-un dosar de fraudă cu fonduri europene și corupție, acum vrea să conducă orașul pe care soțul său l-a administrat până anul trecut, când a fost încarcerat.

Mihaela Dunărințu, soția fostului primar din Baia de Aramă, Rafael Dunărințu, aflat în pușcărie pentru fraudarea de fonduri europene și coruție, și-a depus candidatura din partea partidului Pro România. Mihaela Dunărințu a fost condamnată definitiv în 2017 la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru „folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, în formă continuată”. Mai exact, este vorba despre infracțiuni de corupție. Pedeapsa a fost stabilită după ce inculpata a semnat un acord de recunoaștere, scrie jurnalmehedinti.ro.

Toate acestea se întâmplă chiar dacă Legea „Fără penali în funcţii publice” a trecut, marți, de Camera Deputaților și va merge la Senat, cameră decizională.

Fostul primar al orașului Baia de Aramă se află în închisoare

Rafael Dunărințu se află de un an de zile în pușcărie, după ce a fost condamnat în dosarul de tăieri ilegale de arbori, la 3 ani și 4 luni de închisoare. La acestă pedeapsă se va mai adăuga acum încă un an. Practic, condamnarea vine în dosarul în care a fost condamnată și soția sa, Mihaela Dunărințu, pentru fraudarea fondurilor europene. Tribunalul Mehedinți a pronunțat în ședința din data de 16 iulie 2020, în Dosar 4802/101/2016, noi condamnări. Sentința nu este încă definitivă. Dunărințu a mai primit două pedepse: una de 2 ani și alta de un an, dar acestea s-au contopit cu cea deja existentă și a rezultat o singură pedeapsă de 4 ani și 4 luni. 

Mihaela Dunărințu și-a anunțat candidatura pe rețelele de socializare

În luna martie, Mihaela Dunărințu (director general la Colegiul Tehnologic ”Constantin Brâncoveanu” din Baia de Aramă) și-a anunțat pe Facebook candidatura:  

"Dragii mei concetățeni, la îndemnul multora dintre dumneavoastră, astăzi o să fac anunțul pe care toată lumea îl aștepta de multă vreme:o să candidez, la următoarele alegeri locale, pentru ocuparea funcției de primar al orașului Baia de Aramă. Trăiesc, muncesc și îmi cresc copilul într-un oraș care, în scurt timp, a ajuns unul lipsit de orice perspectivă, care a deviat de la drumul drept pe care pornise, din cauza indolenței, a iresponsabilității și a lipsei de asumare și de profesionalism a unora. În actualul context mondial și european, mai mult decât oricând, acest oraș are nevoie de un om puternic, responsabil, capabil din punct de vedere profesional și cu reale calități de conducător, care să-l repună pe harta orașelor cochete de munte, care să continue proiectele începute și stagnate și care să demareze altele noi pentru bunăstarea și confortul comunității, care să investească în educația tinerilor și în sănătatea semenilor săi. Singură nu pot să fac aceste lucruri, dar împreuna putem! Vă prețuiesc pe fiecare în parte și vă asigur de tot respectul meu! Așa să ne ajute bunul Dumnezeu”.

Citește și:

Omul de afaceri Georgică Cornu, vizat într-un dosar de evaziune cu prejudiciu de 9 milioane de euro

https://www.click.ro/content/camera-deputatilor-adoptat-initiativa-fara-penali-functii-publice

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net