Consilierul local se milogeşte pentru zahăr şi ulei de la ajutoare

Ultima actualizare:

    Constantin Lupei (stânga) şi Ioan Leonte au intrat pe mâna procurorilor în 2012
Constantin Lupei (stânga) şi Ioan Leonte au intrat pe mâna procurorilor în 2012

Se consideră amărât şi întinde mâna! Constantin Lupei, consilier local din partea UNPR în comuna ieșeană Gorban, a solicitat primăriei din localitate să îi acorde, alături de ceilalți o mie de sărmani din comună, alimente gratuite subvenționate de UE: zahăr, mălai, făină, orez şi conserve.

Cerere incredibilă făcută de un politician! Proaspăt condamnat la patru ani și 10 luni de închisoare pentru fraudă din bani europeni, Constantin Lupei, membru al Consiliului Local din comuna Gorban, le cere în scris funcționarilor de la primăria unde lucrează să îi acorde alimentele subvenționate de Uniunea Europeană (UE). Fost șef al organizației comunale a PNL și, în prezent, consilier din partea UNPR, Lupei invocă faptul că, până la jumătatea acestui an, ar fi obținut venituri lunare medii sub 450 de lei, ceea ce l-ar îndreptăţi să primească sacoșa cu aproximativ 10 kilograme de alimente oferită săracilor.

Constantin Lupei a scris cererea prin care vrea să obțină de-ale gurii pe 2 august. Alături de document, consilierul a atașat și o adeverință de la Agenția Națională de Administrare Fiscală prin care se atestă că veniturile sale, pe hârtie, sunt sub limita de 450 de lei lunar, cât prevede legea pentru acordarea de alimente subvenționate de UE.

Cererea scrisă de Constantin Lupei, consilier local la Primăria Gorban
Cererea scrisă de Constantin Lupei, consilier local la Primăria Gorban

Concubina ar avea o avere de 600.000 de lei

Dănuţ Rotaru, primarul comunei ieșene Gorban, spune că politicianul UNPR n-ar fi tocmai sărman. „Constantin Lupei a fost candidat la funcţia de primar şi a ieşit consilier local la limită. Concubina acestuia a dobândit o moştenire de terenuri şi construcţii în valoare de 600.000 de lei şi totuşi el face cerere pentru alimente de la Uniunea Europeană”, dezvăluie Rotaru. 

Cu o lună înainte să formuleze cererea către primărie, Constantin Lupei era condamnat pentru fapte asimilate celor de corupţie, primind de la Curtea de Apel Iaşi patru ani şi 10 luni de închisoare cu executare, decizia nefiind definitivă. El ar fi obţinut fraudulos, împreună cu Ioan Leonte, fost primar în Gorban, 334.729 de lei, fonduri europene de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), reprezentând subvenţii pentru o păşune.

Click! spune

Potrivit primarului Dănuţ Rotaru, în comuna Gorban, care numără puţin peste 3.000 de locuitori, în jur de 1.100 de persoane vor primi acest ajutor. Este vorba de un kilogram de făină albă, două pungi de mălai, o pungă de paste făinoase, doi litri de ulei, un kilogram de zahăr, un kilogram de orez şi câteva conserve.

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net