Consiliul Județean Ilfov dă în judecată Guvernul pentru blocarea unui proiect vital

Ultima actualizare:

    Ilfovul continuă să se dezvolte, dar e sufocat de traficul auto din Capitală
Ilfovul continuă să se dezvolte, dar e sufocat de traficul auto din Capitală

Reprezentanții Consiliului Județean Ilfov vor chema în judecată Guvernul României și Ministerul Fondurilor Europene pentru blocarea unui proiect vital pentru județ, finanțat cu fonduri nerambursabile de peste 340 de milioane de euro. La jumătatea lunii trecute, instituția a înaintat Ministerului Fondurilor Europene „o contestație în procedură prealabilă”, avertizând că va deschide acțiune în instanță în cazul refuzului primirii documentației.

Autoritățile județene din Ilfov încearcă din 2014 să obțină acceptul ministerului de resort pentru depunerea documentației necasare atragerii a peste 340 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile. De atunci, inițiatorii proiectului de extindere a rețelei de alimentare cu apă și de management al apelor uzate au modificat de opt ori documentația, la cererea Ministerului Fondurilor Europene. Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, consideră că locuitorii din județ sunt privați de cel mai mare proiect de investiții din Ilfov din rațiuni birocratice și de ordin politic.

„Din 2014, de când am pregătit master-planul pentru perioada 2014-2020, așteptăm acceptul pentru depunerea documentației pentru accesarea fondurilor europene. Am făcut deja opt revizii, la cererea Ministerului Fondurilor Europene ca urmare a propunerilor Jaspers (organismul Comisiei Europene care are atribuții în evaluarea și pregătirea proiectelor de infrastructură). Nu voi sta cu mâinile în sân să văd cum Ilfovul ar putea fi privat de 340 de milioane de euro, care reprezintă valoarea celui mai mare proiect de investiții din județul nostru”, spune Marian Petrache.

Acest spune că Guvernul Dăncilă este un risc major pentru România, precizând că va oferi detalii în susținerea afirmațiilor sale într-o conferință de presă pe care o va susține mâine, în Capitală.


    Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov
Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov

Ilfovul este singurul județ din România cu creștere demografică, datorată mai ales faptului că, în fiecare an, un număr important de cetățeni se mută aici. Extinderea urbană spre localitățile limitrofe Capitalei a înregistrat o creștere constantă în ultimii 16 ani. „În 2002, în Ilfov locuiau 300.000 de oameni. Ultimele date prezentate de Institutul Național de Statistică, în luna martie, arată că 437.612 persoane aveau reședința pe teritoriul județului nostru, în 2015. Specialiștii spun că extinderea urbană pune în pericol viabilitatea dezvoltării urbane”, spun oficialii Consiliului Județean Ilfov.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net